Rotterdam – BIRD is dé Rotterdamse club voor jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe electronica. Naast eten, drinken en dansen kun je er ook optredens bijwonen van de muzikale smaakmakers van dit moment. Van Sherry Dyanne bijvoorbeeld, die op 11 november BIRD omtovert tot een zwoele zondagmiddaglounge: Sherry Sunday.

Sherry Dyanne is een soul- en jazzzangeres met een natuurlijk, eigen retrogeluid. Haar stem voert je mee naar de dagen van Billie Holiday, Dinah Washington, versgebakken appeltaart en nostalgische jazzclubs. Want dat is Sherry’s stijl bij uitstek: een combinatie van hedenen verleden, van jazz en soul. Ze klinkt dan ook alsof ze in het tijdperk van bovenstaande zangeressen is geboren, toen zingen nog puur was, zonder afleidende improvisaties.

Sherry stond samen op het podium met onder meer Michael Franti, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en George Duke. Ook op jazzfestivals is Sherry een graag geziene gast, zo stond ze onder meer op North Sea Jazz en The Hague Jazz. Haar indrukwekkende live-reputatie is nu voor eeuwig vastgelegd in haar eerste album Sing Me A Song. Op deze plaat vind je prachtige zelfgeschreven liedjes en lang vergeten tracks uit vroegere tijden. Op 11 november presenteert zij Sherry Sunday, een zondagmiddagconcert met easy jazz en frisse soul.

Wanneer: zondag 11 november 2012
Aanvang: 15.30 uur (zaal open: 15.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Toegang: gratis

Deel: