Het tiende album van ‘legendary dutch indie-rockband’ Bettie Serveert ziet in januari 2013 het daglicht. Oh, Mayhem! heet de plaat, die volgens ingewijden de brutaalste is sinds hun debuutalbum Palomine uit 1992. Het vervolg op Pharmacy of Love (2010) klinkt energieker en zelfverzekerder dan ooit. Gitarist Peter Visser over de totstandkoming van de plaat: “Toen we de studio reserveerden, moest de helft van de nummers nog worden geschreven. Dat is het album enorm ten goede gekomen: het is een spontane plaat. Bovendien zijn alle instrumenten tegelijkertijd opgenomen. Het voordeel daarvan is dat je elkaar tijdens het opnemen aan kunt kijken en er veel meer interactie is; je hoort de energie.”

Voorafgaand aan de release van het album zal de nieuwe single Had2Byou vanavond (16 oktober) exclusief op VPRO’s 3voor12 radio worden gelanceerd. Ook zal dan de bijbehorende videoclip voor het eerst te zien zijn op de website van 3voor12. Donderdag zal de single officieel worden “gedoopt” tijdens het concert in Mezz te Breda en vanaf die dag te koop zijn op iTunes met als bijzonder extraatje de b-kant Situations/Complications, een cover van de legendarische Nederlandse band: Caesar.

Ter promotie van het album volgt vanaf januari t/m maart 2013 een clubtour. De ‘Betties’ zijn dit najaar nog te zien op de volgende locaties:

17-10-12: Utrecht, Ekko
18-10-12: Breda, Mezz
19-10-12: Haarlem, Patronaat
08-12-12: Zeist, De Peppel
15-12-12: Bergen op Zoom, Gebouw T

Deel: