Tijdens haar cd-releaseparty in de kleine zaal van Paradiso in februari van dit jaar kondigde Yori aan dat ze in oktober terug zou komen naar Paradiso. Maar dan naar de grote zaal. Ondanks veel media aandacht van oa 3FM (serious talent) en DWDD vond ze dat de grote zaal in Paradiso te vroeg kwam in dit stadium van haar carriere. Vandaar dat Yori, in samenspraak met Paradiso, heeft besloten het optreden te verplaatsen naar de buren op de Stadhouderskade; People’s Place.

Maar liefst een dubbel voorprogramma krijgen we deze avond voorgeschoteld. Als eerste “opwarmer” komt de Utrechtse 3-mansformatie La Corneille het podium op. Drum (met een kleedje er op), akoestische gitaar en een orgel. Meer hebben ze deze 20 minuten niet nodig. Een lekker minisetje waain de ietwat rauwe stem vann Guy kompleet tot zijn recht komt.

Als tweede mag Sera Cahoone, samen met pedal steel speler Jason Kardong, het publiek komen vermaken. Of dat is gelukt is niet helemaal duidelijk. De geluiden uit het zaaltje zijn gemengd. Er zijn mensen bij die het countryfolk lekker vinden klinken, maar er zijn er ook die na 2 a 3 nummers de bar opzoeken omdat het allemaal wat eentonig over komt.

En dan is het tijd voor Yori Swart en haar band om het “huiskamer” podium te betreden. Op het podium, dat aangekleed is met diverse schemerlampen en een Perzisch kleed op de grond, brengt ze nog 1 keer nummers van haar debuut CD ten gehore, aangevuld met nieuwe nummers die op haar nieuwe album zullen verschijnen. Het zal een rauw en akoestisch album gaan worden en de verwachting is dat dit album einde van dit jaar of begin 2013 zal gaan verschijnen. Zelf omschrijft ze het nieuwe album als: “De eerlijke ongenuanceerde kern van waar ik mee bezig ben ”.

De 2 openers (The Road Is A Graveyard & My Boat) zijn 2 van die nieuwe nummers. Weliswaar met complete band gespeeld maar met het akoestische en alleen gespeelde Weigh In Weigh Out krijgen we een voorproefje hoe dat album zal gaan klinken. De “oude” nummers staan als een huis want zowel Yori als de band zijn in topvorm. Als dan aan het einde van de set mijn favorieten “Come On Over” en “Oh Lord” worden gespeeld kan mijn avond niet meer stuk. Daarna is het voorbij en gaat Yori verder werken aan het schrijven en uitwerken van haar nieuwe album. Maar ook staat er nog een tour in Vietnam op het programma en zal ze nog onder andere optreden op het Songbird Festival.

Deel: