De fans en liefhebbers zullen het inmiddels al weten: op 8 oktober 2012 verschijnt het nieuwe album van Beth Hart. Alweer het 8ste schijfje van deze Amerikaanse rockster, daarbij meegerekend het coveralbum “Don’t Explain” dat zij samen met Joe Bonamassa heeft uitgebracht.

“Bang Bang Boom Boom” gaat het nieuwe album heten en is dus de (solo) opvolger van “My California” uit 2010. My California kenmerkte zich door de ingetogen Hart, die op deze plaat minder rockt dan op de voorgangers. Maar vlak na het uitkomen van My California liet Hart al optekenen dat er al weer nieuw materiaal te hebben klaar liggen dat veel meer zou rocken als My California niet aan de verwachtingen zou voldoen.

My California heeft dus aan de verwachting voldaan, want op Bang Bang Boom Boom gaat zij op deze ingeslagen weg verder. Met 11, door Kevin Shirley, live in de studio opgenomen zelf geschreven nummers. “Better Man” is eigenlijk het enige nummer dat nog lijkt op de Beth Hart zoals ze klinkt op albums als Leave The Light On en 37 Days. Een pure rocksong zoals ze dus maakte toen ze nog verslaafd was. Voor de rest komen we diverse stijlen tegen op dit nieuwe album. Het gaat heen en weer van jazz (Swing My Thing Back Around) naar een paar ballads en dan weer naar een reggae/ popsong (The Uggliest House On The Block). Maar alles is toch weer wat rustiger en zeker ook weer met een persoonlijk noot. Zoals “With You Everyday” waarin ze haar liefde verklaard voor man Scott Guetzkow, haar religie in “Spirit Of God” en haar transformering in “Everything Must Change”.

Bang Bang Boom Boom is weer een stap vooruit en hiermee bewijst Beth Hart dat ze met elk album groeit. Niet meer als de rockbitch maar zeer zeker wel als singer-songwriter. (8/10) (Mascot)


Deel: