De Heideroosjes hebben vrijdagavond tijdens een concert in hun woonplaats America de Erepenning van de gemeente Horst aan de Maas, waar America onder valt, ontvangen. De Heideroosjes kreeg de erepenning uitgereikt door burgemeester Kees van Rooij bij hun afscheidsoptreden in de Bondszaal. Na bijna 1.500 optredens door heel Europa, Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika houden de Heideroosjes het binnenkort voor gezien.

De in 1989 opgerichte band, die naast zanger Marco Roelofs uit Frank Kleuskens (gitaar en zang), Fred Houben (basgitaar) en Igor Hobus (drums) bestaat, komt uit het Limburgse dorp, waar ook Rowwen Hèze vandaan komt. De bandleden komen allen uit Horst aan de Maas en kennen elkaar van de middelbare school. Sinds 1989 treedt het viertal al op in dezelfde bezetting. De band heeft sindsdien opgetreden op festivals als Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop. Het album ‘FIFI’ uit 1996 stond meer dan een half jaar in de Album Top 100 en werd daarmee de best verkochte Nederlandse punkplaat aller tijden. Maar nu gooit het viertal dan toch de handdoek in de ring, onder het motto: “It’s better to burn out than to fade away”.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas heeft besloten aan Heideroosjes, als blijk van waardering en erkentelijkheid voor het op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk maken voor de gemeenschap van Horst aan de Maas de Erepenning van de gemeente Horst aan de Maas toe te kennen. Het is ze gegund.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: