Ziggo Live is een nieuw initiatief waarmee Ziggo upcoming bands en acts presenteert aan een select publiek van ongeveer 250 mensen. De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen in de Ziggo Dome en is On Demand te zien bij Ziggo TV. De lijst van deze upcoming bands en acts, die door programmamaker Jan Douwe Kroeske en presentatrice Stacey Rookhuizen in het programma Ziggo Live worden voorgesteld, wordt steeds indrukwekkender. En op de eerste maandag van september wordt deze lijst met de Schotse zangeres Rachel Sermanni en de Nederlandse band I Am Oak aangevuld.

Rachel Sermanni is het die mag aftrappen vanavond. In haar uppie en alleen met haar gitaar staat ze op het kleine podium, met al om haar heen de instrumenten van de 2e act van de avond. Begeleiding heeft deze 20 jarige Schotse niet nodig. Met haar krachtige stem en haar prima gitaarspel zuigt ze het publiek dicht naar het podium toe. Een luid applaus krijgt ze als ze 1 van de nummers in het Nederlands aankondigt. Na 8 nummers zit het er op voor haar en spoed ze zich richting Hilversum om te verschijnen in 1 van de Radio 6 programma’s deze avond.

I Am Oak is een Utrechtse formatie rond singer-songwriter Thijs Kuijken. In 2008 ontstaan en sinds dien gestaag werkend aan hun reputatie. Dat ze die inmiddels aardig hebben opgebouwd bewijst de vorig jaar september gewonnen 3VOOR12 award voor het album Oasem, waarbij ze gerenommeerde arstisten en bands als Tim Knol, Dazzeld Kid en De Staat achter zich hielden. De muziekkenners zijn het er dus over eens, nu het grote publiek nog. Vandaar dat deze indi-folk band vanavond de line- up van upcoming bands en acts in de serie van Ziggo Live komt versterken. Met hun rustige, trage maar intense folk-liedjes brengen ze de het publiek in vervoering, waarbij je menigeen zachtjes de teksten ziet mee lispelen. Maar al deze ingetogenheid laten ze varen aan het einde van de set als de band helemaal losgaat. I Am Oak is een groeibriljant, een parel in de Nederlandse folkscene, vooral wanneer Thijs dit soort nummers blijft schrijven en ze zo met zijn band weet uit te voeren als vanavond.
Foto’s (c) 2012 Bert Vethaak

Deel: