Wat hebben Sir James, Roosbeef, Heideroosjes en Hell’s Kitchen gemeen? Ze komen allemaal naar Westerpop, het gezellige gratis popfestival direct achter het Delftse centraal station. Zo’n 230 vrijwilligers zijn actief zijn in het laatste weekend van augustus om het de festivalbezoeker aan niets te laten ontbreken. Wanneer op zaterdagmiddag de poorten open gaan, kan er worden genoten van een mix van stijlen en een combi van lokaal, nationaal en internationaal aanbod. Met als aanrader een van de allerlaatste shows van de Heideroosjes. Er zijn in totaal maar liefst 22 optredens te beluisteren!

SPANNEND
Westerpop wordt weer als vanouds, met een spannend programma waarin veel uitdaging zit. Ook het Stage Europe Network van de Popunie brengt weer nieuw Europees talent naar Westerpop: met recht, een zeer uniek podium.

PROGRAMMA
Vrijdag 24 augustus 19:00-24:00 uur Mainstage: Yori Swart, VanderBuyst, Kraantje Pappie en Nobody Beats the Drum. Programma Peter Tetteroo Bokaal: bekend na 7 juni. Zaterdag 25 augustus 13:00-24:00 uur Mainstage: Sir James, Roosbeef, Heideroosjes, Hell’s Kitchen (CH), The Computers(Uk), Jungle by Night, Inspector Cluzo & FB’s Horns(Fra), The Qemists(Uk. )Stage Europe Network: Démira Jansen, Skhizein(Fra), Bubble Chamber(Pl), Kreatones, Who Killed Frank(De), Rerobot(Is)

STRAATTHEATER
Uiteraard is er op zaterdag ook een scala aan straattheateracts en een festivalmarkt waar van alles te verkrijgen is. Westerpop maakt tijdens de concerten gebruik van “special effects” en sluit het festival af met een fantastisch vuurwerk!

MEER WETEN
Westerpop wordt gehouden op 24 en 25 augustus op het sportterrein Grotius College, direct achter Delft Centraal Station. De toegang tot het festivalterrein is gratis. Meer informatie over Westerpop en de programmering, is vanaf heden te volgen via de site van het festival: www.westerpop.nl.

Foto Marco Roelofs, Festyland 2011 (c) Sander van den Berg/Maxazine

Deel: