Het lekkere zomerse weer dat een festival een extra dimensie geeft, bleef tot nu toe in Nederland behoorlijk achterwege. Tijdens Xtrema viel veel regen en ook Solar had last van buien. Maar eindelijk…op 11 augustus waren de weergoden de 15.000 partygangers goed gezind. Op LakeDance scheen de zon volop met af en toe een wolkje om weer wat af te koelen van al dat dansen. Het op het laatste moment uitverkochte festival kreeg die extra dimensie waarop het had gehoopt.

De opzet van de stages was nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van de vorige editie in juni. De aankleding was, zoals we gewend zijn van Firstvision, zeer goed verzorgd.

Met een zeer respectabele line-up heeft de organisatie weer een mooi evenement neergezet op Aquabest. Een fijn, overzichtelijk feest met een goede sfeer onder de danceliefhebbers.

Het Londense label Defected In The House liet de kenmerkende tent met het transparante doek weer trillen op haar grondvesten. Het nieuwe jasje van de Minimum stage zag er top uit. Het ging op in het glooiende karakter van de omgeving met het meer op de achtergrond inclusief een paar “echte Hollandse palmbomen”. Ze kregen het voor elkaar een intiem feestje te creeren, even weg van de machtige Main stage.

Een punt van verbetering voor de organisatie is het busvervoer terug naar station Best. De bussen reden tot 23:30 uur, terwijl het festival om 23:00 uur haar einde kende. Alle busreizigers tussen de 15.000 bezoekers werden dus min of meer gedwongen eerder naar huis te gaan om zeker te zijn van een plekje in een bus.

Bovenstaande was dan ook echt de enige kritische noot, want eerlijk is eerlijk: het was wederom een topfeest met heerlijke muziek, lekker weer en echte danceliefhebbers van divers pluimage!


Deel: