Terwijl het festivalseizoen nog in volle gang is, wordt in Brabant alweer hard gewerkt aan de waardige afsluiter van de festivalkalender van 2012: de vijfde editie van FestyLand, dit jaar op 12, 13 en 14 oktober op Landgoed Hendrickx bij Volkel/Uden. De eerste bevestigde namen zijn The Asteroids Galaxy Tour (DEN), Go Back To The Zoo, Will And The People (UK), The Flexican (ft. MC Fit), The Oddword, Dearworld, Lucien Foort (Official), Tracer (AUS), Black-Bone, Memphis Maniacs, Jordy Dazz, FeestDJRuud en ambassadeur/gastheer BZB.

FestyLand heeft ook dit jaar weer 6 podia, 7 tenten en meer dan 80 acts en zal spoedig weer een reeks (internationale) namen aankondigen. Nieuwe podia zijn de 3FM Talent-stage (3FM Serious Talent), Rock- In-Stock en The Ballsroom (alle drie ‘powered by De Pul in Uden’).

Binnen de Festypoorten waant de bezoeker zich in een andere wereld waar de vele podia een breed programma bieden met volop ruimte voor muziek (een gevarieerd aanbod qua stijlen), theater en frivoliteiten. Alle tenten zijn verwarmd en hebben bovendien ieder hun eigen unieke decor en sfeer, net als het festival zelf -dat tegelijk zowel grootschalig als intiem en compact is. Ook aan de inrichting en faciliteiten van de camping wordt dit jaar weer veel aandacht besteed.

Tickets (exclusief servicekosten): De ticketprijzen zijn ten opzichte van 2011 nauwelijks gestegen. Op de site van FestyLand staat alle ticket-info handig op een rijtje:
Vrijdag € 30,-
Zaterdag € 38,-
Zondag € 10,-
Combi vrij + zat € 43,-
Weekend vrij + zat + zon € 48,-
Camping € 15,-

Editie 2011
Vorig jaar genoten maar liefst 27.000 festivalgangers van ruim 80 live-acts (tegenover 20.000 bezoekers in 2010) en raakte de zaterdag uitverkocht. Op de website staat de aftermovie van de zeer succesvolle editie van 2011, toen FestyLand ook genomineerd werd voor een European Festival Award in de categorie Best Medium Sized

Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine.n

Deel: