De Nederlandse fanclub ElvisMatters, die meer dan 2.000 leden telt, is erin geslaagd de verkoop van het graf van Elvis Presley te verhinderen. De verkoop was gepland voor vandaag, 23 juni, maar meteen na de bekendmaking van de veiling, tekende de Nederlandse vereniging protest aan. “Het ging om de crypte waar Elvis begraven lag voor zijn lichaam uit veiligheidsoverwegingen naar Graceland werd overgebracht”, zegt voorzitter Michel van Erp. “Elk jaar trekken we met fans naar die crypte, waar nog steeds een bijzondere, pakkende sfeer hangt. Het idee dat op die plek ooit een onbekende zou rusten, was voor ons ondenkbaar.”

Met een online petitie, die door meer dan 10.000 fans getekend werd en een protestbrief die persoonlijk aan het management van de begraafplaats én het veilinghuis werd afgegeven, slaagde de Nederlandse fanclub erin de verkoop te verhinderen. Gisteren gaf de veilingmeester toe dat het lot geschrapt werd onder druk van fans. De geschatte opbrengst was 100.000 dollar.

“We zijn ongelooflijk tevreden dat we deze volstrekt ongepaste verkoop hebben gestopt”, zegt Michel van Erp. “De naam ‘Elvis’ wordt al te vaak misbruikt, maar de verkoop van zijn graf ging echt te ver! Dat zouden we niet laten gebeuren. En zie: gerechtigheid is geschied. Deze plek zal nu voor eeuwig leeg blijven. We voelen dit aan als een fantastische overwinning”.

Deel: