Op 24 en 25 augustus, de week na Lowlands en Pukkelpop, vindt er in de Belgische Ardennen een nieuw en bijzonder festival plaats: Beaverfest. De lokatie is middenin de bossen bij Tavigny, Houffalize – nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Op nauwelijks 200 meter van de plaats waar lokale bevers een indrukwekkende dam gebouwd hebben, zullen tijdens Beaverfest een paar van ‘the loudest bands in Europe’ weergalmen. Rauwe, moddervette rock in een idyllische vallei waar je veeleer dromerig harpspel zou verwachten: ziedaar het fijnzinnige en volstrekt unieke concept van Beaverfest.

De organisatoren en bezielers van Beaverfest zijn Peter Pan Speedrock – de meest hardnekkige speedrockers van de Lage Landen – en La Truite Live – de non-profit muziekafdeling van hotel La Truite d’Argent. Sinds een jaar of twee brengt La Truite Live met de regelmaat van een klok live-muziek van de puurste soort naar de Ardennen. Het resultaat: de klanken en de vibes van een grootstad, maar dan midden in de bossen.

De camping gaat vrijdagmiddag 24 augustus open en die avond is er vanaf 21.00 uur een pre-party. Het festival zelf begint de dag erna om 15.00 uur. De exacte lokatie is op de website te vinden: http://www.beaverfest.be/beaverfest-locatie.html

{slide=Line-up:} Peter Pan Speedrock (NL)
The loudest, meanest, fastest & dirtiest rockers uit de Lage Landen.

Def Americans (NL)
’s Werelds beste Johnny Cash Tribute band eert The Man in Black met een uitzinnige show.

Casa de la Muerte (NL)
Meng country en rockabilly met een grammetje Balkan, een flinke dosis enthousiasme en een snuif humor tot een spetterende show en je hebt een HellbillyMexicanBalkanNederbeatrock cocktail met een donker randje!

Pretty Lightning (DE)
A raw psychedelic-blues duo dat alleen al door de titel van zijn laatste plaat niet mag ontbreken: There Are Witches In The Woods.

Mr. Gerrymanders (FR)
Mr. Gerrymanders uit Frankrijk is niet de bekendste maar wellicht één van Europa’s beste surfbands.

Denvis and the Real Deal (NL)
Denvis And The Real Deal weet hoe om te gaan met de Amerikaanse muziekgeschiedenis en brengt die met de volste overtuiging. Speciaal voor Beaverfest wordt er een customized rockset neergezet.

Nitrovolt (DE)
De speedrocktop van Duitsland, no more no less.

Bearwolf (BE){/slide} De organisatie laat weten dat het mogelijk is dat er komende weken nog een of meer acts aan het programma worden toegevoegd. Wordt op korte termijn vervolgd.

Deel: