Organisator MOJO Concerts dreigt zich een bult te vallen aan Rockin’ Park. De kaartverkoop van het festival blijft met slechts 15.000 verkochte tickets ver achter bij de prognose. Aanvankelijk hoopte MOJO zo’n 35.000 kaarten te verkopen, naderhand stelden ze die prognose al bij naar 25.000 en nu dreigt ook dat aantal bij lange na niet te worden gehaald. MOJO zegt in De Gelderlander dat het niet aan de prijs (€69 per ticket) kan liggen, hoewel dat natuurlijk een bepaalde vorm van marketingblindheid is.

“Het festival duurt de hele dag en als je kijkt naar welke grote bands je allemaal kunt zien, vind ik het een goede prijs”, aldus Angelique Kramer van MOJO in De Gelderlander. Hierbij maakt MOJO zich schuldig aan het zich niet verplaatsen in de klant, die de prijs wellicht wel aan de hoge kant vindt, zeker gezien de tegenvallende programmering. Op het festival staan artiesten als Snow Patrol, Elbow, Selah Sue, dEUS, De Staat en meer. Hiermee lijkt Rockin’ Park op een erg kleine versie van Pinkpop, alwaar vrijwel alle artiesten een van de laatste jaren nog stonden.

Ook de arrogantie van MOJO kan Rockin’ Park wel eens de kop kosten. De organisator programmeert de laatste jaren steeds vaker artiesten en festivals vol met een overkill van artiesten die de gemiddelde festivalbezoeker al meermalen heeft gezien. Gezien de uit de pan rijzende prijzen en de arrogante houding als: ‘Het publiek komt toch wel, want wij programmeren de grootste artiesten’, zou het kunnen zijn dat MOJO eenzelfde fout aan het maken is als Universal enkele jaren geleden maakte: het niet luisteren naar de doelgroep en verwachten dat het volk geen keuze heeft buiten hen.

Met het opkomen van meerdere concertorganisatoren valt het het publiek meer en meer op dat ook grote artiesten naar Nederland komen voor lagere prijzen dan bij concerten van MOJO. Veelal is dat ook duidelijk te zien, wanneer artiesten eerst optreden buiten MOJO om, en daarna door MOJO geboekt worden voor de Heineken Music Hall of Ahoy. Voorbeeld is bijvoorbeeld het concert van Status Quo in Raalte, eind vorige maand voor €20, waarna MOJO de rockers aankondigde in de HMH, voor een ticketprijs van €46 euro.

MOJO gaat nu vroegboekers straffen door vanaf heden 2 kaarten voor de prijs van 1 aan te bieden.

Deel: