Guus MeeuwisHet zonnetje schijnt en de temperatuur is aangenaam in Hellendoorn. De 18e keer Dauwpop is nu al geslaagd. Guus Meeuwis mag in de Mainstage aftrappen. Later zullen ook Gers Pardoel, Chef’Special, Ilse de Lange en De Dijk optreden. Rond het middaguur zijn er al flink wat bezoekers binnen. Hier en daar worden voor de Main Stage-tent al kleedjes neergelegd, in het andere deel zijn grote boomstammen verspreid en doen zeer nuttig werk als bank. Bij het Beach House zijn hangmatten de ideale vorm van ontspanning.

Case MayfieldKing King, een zaal van de buitenkant sterk op een kerk lijkend is het decor voor Stefany June, Greg Holden en Case Mayfield. Ook de bands Pace Shifters, Are you a Lion en Rats on Rafts laten zien wat ze in huis hebben. Hier en daar waren er wat problemen met het geluid. Case Mayefield liet zich dit keer niet uit de kerk slaan en grapte “Als jullie niks horen… Doen wij ook niet.” Naast de King King tent, waar onder andere een afbeelding van Johnny Cash te zien is, staat een muziektentje. Daarin spelen opvallende bands. Van singer/songwriters muziek (Arthur Adam) tot pop/rock (Poor John) De ene helft van het duo speelt gitaar,mondharmonica en een deel bekkens en de andere helft neemt de drum en bas voor zijn rekening. Oogt super, maar klinkt ook erg lekker.

TangarineTangarine, 2 broers met gort droge humor, kondigen zich zelf aan als de vervanger van Zanger Rinus.Zij staan volgens henzelf namelijk ook bekend als TangaRinus. Als je naar hun zang en gitaarspel luisterd, dan weet je 1 ding zeker; Simon and Garfunkel zijn ongetwijfeld inspiratie bron geweest van de gebroeders. Zij sluiten hun set af met het prachtige nummer van Daniel Lohues, ‘mama won’t you buy me a dream’ Ook Larry & his Flask is gegarandeerd feest. Een hoepapa bandje uit Oregon, waar de ene gitarist telkens over het hek lijkt te willen springen, de contra bas bijna het publiek wordt ingegooid en geen gezicht in de plooi blijft. In de Rock Arena staat ipv The Minutes, Drive like Maria te spelen. Zij waren last minute opgetrommeld. Jah 6 zorgde voor de ‘levenslied meets reagge’ fibe, terwijl Bettie Serveert hun Classic Album ‘Palomine’ volledig speelt.

The DeafOok Moss, Sivert Hoyem (zanger van Madrugada) en The Deaf spelen de tent plat. Er waren alleen maar blije gezichten te zien. Dauwpop is gebouwd, half op een weiland, half in het bos. In het bos zijn de bomen gedecoreerd met vogelhuisjes, welke elke weer een eigen thema had. Bij het Beach House was een kuil, met planken uit eigen bos op verschillende niveau’s, de dansvloer. En hingen er slingers in de vorm van bosjes wijnflessen. Voor de inwendige mens was er naast het platte vette frituurhap ook gedacht aan wat meer variatie. Zo stonden kraampjes met o.a. Luikse wafels, pannenkoeken, warme beenham, wraps, kebab en vers fruit. Ook kon met pizza krijgen uit een heuse pizzaoven die brandde op hout uit het bos.

Stefany June Chef'special Sharona & the Sharona's
Bettie Serveert Moss
Ilse DeLange Poor John Are you a lion
Greg Holden
Sivert Hoyem Larry & his Flaks Huub vd Lubbe, De Dijk Drive Like Maria
Arthur Adam Gers Pardoel Jah6
Foto’s (c) 2012 Yuri Saalberg

Deel: