Sin7Sins is ontstaan uit een project (zoals vele bands op dezelfde manier onstaan zijn). Deze female fronted (Gothic?) metalband heeft zich dusdanig ontwikkeld, dat je het over een band met een uniek geluid kunt spreken. Keiharde drums, flitsende gitaren en vocalen waar je U tegen zegt! Zoals ze zelf omschrijven: ”Puur, schoon, verstoord en pervers”…niets aan toe te voegen dus! Eind 2007 werd Sins7Sins een band met een vaste line-up en sindsdien zitten ze in een stroomversnelling.

In datzelfde jaar nog, produceerden ze een demo, welke direct onder de aandacht van de pers gebracht werd. Dit leidde tot een aantal flitsende live-shows, waarvan de eerste in Paradiso te Amsterdam. In 2008 volgde de Jägermeister Tour line-up, zeker geen slecht begin dus! In het jaar 2010 volgde de eerste langspeler getiteld 'Perversion Ltd' en werd er getekend bij het Duitse label Massacre Records. Het album werd wereldwijd gelanceerd en zeer goed ontvangen door pers en publiek. De laatse jaren heeft Sin7Sins veel door het land getourd en vaste voet gekregen binnen de female fronted metal scene. Sins7Sins is veelzijdijdig, verrassend en vernieuwend.

Ze weten ook met hun shows het publiek iedere keer weer te verrassen met een nieuwe act! In 2011 werd er besloten dat er weer een stapje hoger op de ladder gezet moest worden. Er werd een pauze ingelast om te werken aan materiaal voor een nieuw album getiteld 'Carnival Of No Tomorrow'. De opnames voor dit tweede album begonnen eind 2011 en waren begin 2012 gereed. Voor de productie werd niemand minder dan Dan Swanö aangetrokken en ook het mixen nam hij voor zijn rekening. Als gastvocalen ook Dan Swanö en als slagroom op de taart Mark Jansen! (Epica/Mayan) Niet de minsten dus… Op 11 mei 2012 was de release van 'Carnival Of No Tomorrow' en ik kan uit ervaring zeggen dat het een dijk van een plaat is. Beukende drums, gitaarpartijen die uit je speakers knallen en vocalen die je niet snel vergeet.

Deze schijf is zeer de moeite waard! De nummers gaan over alles wat onze lieve Heer verboden heeft en zijn soms zelfs pervers te noemen. Voor de liefhebbers van dit genre een absolute must om in de kast te hebben! 'Carnival Of No Tomorrow' telt elf tracks en er zit niet één slecht nummer tussen. Sin7Sins bestaat uit: Lotus (zang), Gen Morphine (zang en gitaar), Tristan Hex (gitaar), JD ACID (bass) en Heresy 101 (drums). Deze op en topmuzikanten hebben met 'Carnival Of No Tomorrow' een juweeltje tot stand gebracht.

Nu mijn oordeel over deze full-length schijf. Voor mij is deze plaat gewoon in alle opzichten perfect. (9/10)(S7S Records)

Op 18 mei geven ze een cd presentatie in Baroeg (Spinozaweg 300, Rotterdam) waar ze samen op een podium zullen staan met Kingfisher Sky. Wil je dus kennismaken met hun muziek en de band zelf, zou ik zeker even langsgaan!

Deel: