Het verhaal van Groningse hardcore hiphoppers Dope D.O.D. is bijzonder. In een jaar tijd werd hun debuutclip ‘What Happened Now’ wereldwijd meer dan 6,5 miljoen keer bekeken. Tijdens de opnames van hun debuutalbum ‘Branded’ kwamen ze via MySpace in contact met de legendarische hiphop-artiest Sean Price (Heltah Skeltah, Boot Camp Clik, Random Axe), met wie Dope D.O.D. de track ‘Psychosis’ maakte.

In juni 2011 werd de band gevraagd als support act van de Limp Bizkit-show in Amsterdam. Frontman Fred Durst was zo enthousiast over de band dat hij ze uitnodigde als support voor Limp Bizkit’s volledige Europese tour. Deze tour bleek de perfecte manier om hun live-skills – gekenmerkt door harde beats, sterke vocalen en pure energie – te professionaliseren en voor een groot publiek op te treden.

In september verscheen debuutalbum ‘Branded’, gevolgd door een tour door Polen, Rusland, Oekraine, Litauwen, Frankrijk en Bulgarije. Tijdens deze tour werd Dope D.O.D. door KORN gevraagd om met hen op tour te gaan in de U.S. in november.

In eigen land trad Dope D.O.D. op tijdens Noorderslag 2012, waar ze door zowel het publiek als door de internationale muziekprofessionals werden verkozen tot ‘meest veelbelovende act van 2012’. In maart stond de band op SXSW en tekenden ze bij een van de meest prestigieuze boekingskantoor in de wereld, The Agency Group. Inmiddels zijn Italie en Frankrijk ook overstag, waar de band kan rekenen op uitkochte zalen.

De komende maanden is Dope D.O.D. gelukkig ook volop in Nederland te bewonderen.

{slide=Tourdata:}
03 mei – LVC, Leiden
04 mei – Bibelot, Dordrecht
05 mei – Bevrijdingsfestival, Nijmegen
25 mei – Paard van Troje, Den Haag
26 mei – Luxor Live, Arnhem

01 juni – De Kelder, Amersfoort
03 juni – De Melkweg, Amsterdam
16 juni – Festival Mundial, Tilburg
05 aug – Zomerparkfeest, Venlo
11 aug – Huntenpop, Silvolde
17-19 aug – LOWLANDS, Biddinghuizen{/slide}

Deel: