Start van dag 2 beloofde niet heel veel goeds. De zon liet zich in het begin niet zien. Maar het aantal mensen en de sfeer waren daarintegen super. De dag werd niet veel beter helaas. De artiesten en bands zorgden dat in de tenten de temperatuur tot grote hoogte stegen. Vandaag was ook de dag dat Masters Of Rock en Extrema tenten open gingen.

Aftrap voor dag twee was voor Death Before Dishonor uit Boston. Met dit optreden werd ook de Master of Rock tent officieel geopend. Master of Rock tent is op één na grootste tent die op Paaspop staat. In de tent staan alleen maar rockbands. Death Before Dishonor is een hardcore punk en metalcore band.

Jack Daniel’s Stage stond vandaag voornamelijk in het teken van de 3FM award. Zoals je kan lezen in Gers Pardoel uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Chagall tekende vorige week live op de radio bij Rob Stenders een platencontract bij EMI. Mede dankzij de DJ staat zij ook op het Solar festival. Bekend van de hit ‘Breath’ van Bronstibock

Heineken Star Club is verplaatst vanaf het midden terrein naar de zijkant in de buurt van Extrema. Hierdoor krijgen de dance liefhebbers meer keus. Hele dag en avond was de Heineken Star Club goed gevuld. Naast de bekendere dj’s, Hardwell, Sandro Silva, La Fuente en Bingo Players was er ook onbekender talent. Joeysuki was geweldig bezig. Het weer voor de Heineken Star Club was niet geweldig. Het is een semi-open constructie waar de wind vrij spel heeft.

Loco Royale is een mengeling van optredens. Gisteren was het “Truckers Ball” en ook Henk Wijngaard was er. Het festival liep vol met mensen die voor 16 uur binnen zijn geweest en een LocoRoco truckers petje kregen. Prima om even de aan de rock te ontsnappen.

BZB in to Folkrock is nagenoeg de “huis” band van Paaspop geworden. Helaas viel het doek niet goed genoeg. Waardoor het beetje rommelige opening was. Maar de heren van BZB in to Folkrock zetten altijd een leuke en heerlijke show neer. Het publiek kan het waarderen en dat laten ze merken ook.

Van de Jack Daniel’s Stage enkele jaren geleden naar Masters Of Rock vorig jaar naar Mainstage dit jaar. Het kan snel gaan voor sommige bands. Met een cover singel gezongen tijdens de show van 3FM bij Giel Beelen die hoog genoteerd staat, wordt er veel verwacht van de band Triggerfinger. De belgische formatie, zanger/gitarist, bassist en drummer staat als een huis. Het maakt ze niet uit waar ze staan. Ze doen het altijd goed en erg leuk. Veel naamsbekendheid kregen de heren de afgelopen dagen met een rustig nummer. Niet echt des Triggerfinger maar dat hebben ze dan goed gedaan. Mainstage was vol tot het laatste gaatje. De rockband overdonderde het onbekende publiek. De heren weten wat entertainen is en dat doen ze dan ook. Het optreden was simpelweg briljant.

The Kyteman Orchestra werd met open armen ontvangen door het aanwezige publiek. Het project wat ze nu zijn gestart is goed van de grond gekomen met onder andere binnenkomen in een toppositie in de albumcharts. Het optreden viel enigszins tegen. Om alles goed neer te zetten voor de overige festivals dient men nog veel bij te schaven. Het geluid en samenspel waren nog niet je van het. Voor een samenhangend geheel moet Colin Benders toch nog wat uurtjes in zijn Kytopia doorbrengen.

De Golden Earring mogen dan wel oude rotten zijn maar de optredens zijn altijd goed. Als aftrap van de show begonnen ze met twee nieuwe nummers van hun te verschijnen album. Hierna kwamen alle oude en bekende nummers. Wat moet je nog verder zeggen over de heren. ‘She Flies on strange wings’ en ‘Making love to yourself’ Uiteraard ontbraken de hits niet en ‘Going to the Run’, ‘When the lady smiles’, ‘Twilight Zone’ en ‘Radar Love’ inclusief de drumsolo van Cesar Zuiderwijk, liet het publiek uit zijn dak gaan. De Mainstage van Paaspop was even de grootste karaokebar van Nederland, en iedereen in de tent zong de hits mee. Als het publiek blijft roepen om een toegift komt de band terug op het podium om de song over de voorliefde voor blonde dames van zanger Barry Hay ‘Long blond animal’ en afsluiter ‘Holy Holy Life’ te spelen. De band verlaat het podium en het enige wat overblijft is een tent vol mensen die zich afvragen wat ze zojuis beleefd hadden. Golden Earring mag dan al even meedraaien, maar dat ze weten hoe een show in elkaar steekt mag duidelijk zijn. Dit was absoluut weer één van de toppers op Paaspop 2012.

From the UK waren The Wombats overgekomen. De indie punk band gaf een keurig optreden. Het publiek was erg enthousiast en dat lijkt me ook de bedoeling op zo’n heerlijk festival als dit.

Voor de afsluiter van dag 2 heeft de organisatie een heerlijke Nederlandse band weten te vinden, Within Temptation. De show die de heren en dame geven is briljant. Één groot spektakel met internationale alure. Met een grote videowall en een extra verhoogd podium waar de drummer en toetsenist op zaten. De afsluiting van een geslaagde dag.

>>FOTO’s<<

Deel: