De mannen van Go back to the Zoo hebben een nieuwe plaat opgenomen, ‘Shake a wave’. De pre-productie was in Berlijn, volgens de leden om afgezonderd van zijn van alles. De plaat is in Brussel opgenomen. Hun clubtour is nagenoeg uitverkocht. Alleen voor de show in 013 kunnen fans nog een ticket bestellen en anders staan zij op voldoende festivals komende zomer. Vandaag was hun eerste show in het Paard van Troje in Den Haag.

Bij de kassa haal ik mijn kaartje en loop niets vermoedend naar de kaartcontrole. De beveiliger vraagt of ik fotograaf ben. Ik dacht bij mezelf of ik nu aan de beurt was om een grap te maken. Zijn twee camera’s niet voldoende om als fotograaf serieus genomen te worden? De beste man miste mijn polsbandje, maar die waren niet aanwezig. Wel had hij nog een mededeling voor me. Als fotograaf mag ik alleen de eerste drie nummers doen. Wederom dacht ik dat hij een grapje maakte. Bij Chris Rea, Elvis Costello en Madonna oké, maar vandaag speelt Go Back To The Zoo toch? Volgens de persdame was dit op het laatste moment besloten door het management. Sta je daar twee uur voor aanvang. Ik laat het even bezinken en neem leesvoer mee de zaal in.

Het voorprogramma begint tenslotte pas over drie kwartier. Mozes and the Firstborn, eerder al gezien als support van Kaizers Orchestra, is een waardig opwarmertje. Een energierijk bandje met Britpop invloeden. Om half 10 is het dan eindelijk tijd voor Go Back To The Zoo. Ze starten meteen met ‘Weekend America’ en net als op hun nieuwe cd volgt ‘Somebody else’. De show wordt afgewisseld met oud werk. ‘Balcony’ is daar een voorbeeld van. Helaas kon ik de rest van de show niet bijwonen. Wel heb ik nog een foto van de setlist kunnen maken.


Foto’s (c) 2012 Yuri Saalberg

Deel: