Odd Future Wolf Gang Kill Them All, vaak verkort tot “OFWGKTA” en ook bekend als ‘Odd Future’ of ‘Wolf Gang’ is een alternatieve rapgroep die bekend staan om hun grove teksten, duistere beats en gevoel voor humor, met Tyler, The Creator als leider. Na een aantal mixtapes, solo albums, shockende videoclips, TV-verschijningen en wereldwijde tours, brengen zij eindelijk hun eerste gezamenlijke officiële album uit: “The OF Tape Vol. 2”.

De albumcover en de eerste twee nummers op de tracklist wekken meteen nieuwsgierigheid op. De één zal een tracklist beginnend met “Hi.” en “Bitches” kinderachtig vinden, terwijl de ander erom moet giechelen. Het zorgt er hoe dan ook voor dat iemand toch wel wil weten hoe deze nummers en de rest van het album klinken. De intro, “Hi.”, is L-Boy die, beginnend met “Let me tell y’all niggas a little motherfuckin’ story real quick.”, OFWGKTA kort introduceert aan de luisteraar door ieder lid op hun uiterlijk en seksualiteit uit te schelden. “Bitches” is het eerste echte nummer op het album, met een lekkere beat die constant veranderd, waardoor het interessant blijft. Hodgy Beats en Domo Genesis wisselen woorden met een lekkere flow. Dezelfde formule wordt gebruikt bij de volgende track, “NY”, waar Tyler zijn eerste verse op het album laat horen. Het vierde nummer, “Ya Know”, gaat meer de R&B- en commerciële richting op. Dit album weet op een enorm plezante manier een balans te houden tussen pure rapnummers en nummers die een R&B of pop gevoel hebben, zonder de algemene sfeer van het album te verstoren. Bijna elke beat die je op dit album hoort is ook onwijs lekker, en je zal vaak merken dat je lichaam erop meebeweegt. Bij beats die Odd Future eerder gebruikten, werd er veel meer geëxperimenteerd, terwijl de beats op The OF Tape Vol. 2 veel makkelijker op het oor zijn. Odd Future weet ook nog eens op de een of andere manier toch hun persoonlijke sound te behouden.

Het volgende nummer, “Forest Green”, is een van de nummers die Odd Future met genoegen eraf hadden mogen houden. Men krijgt de indruk dat de tekst op onder andere dit nummer erg gehaast is geschreven zonder er enige serieuze tijd in te steken. Teksten als “People talking down on me, I don’t really think they should. They said they could do it better, I don’t really think they could.” wekken plaatsvervangende schaamte op. Vooral als deze teksten ook nog eens worden gerapt over een beat die het perfecte moment is voor de luisteraar om een dutje te doen. De meeste teksten op dit album zijn allesbehalve hartverscheurend of tot-denken-zettend, maar zijn in ieder geval amusant en worden ondersteunt door een beat en een flow die voor een goed nummer zorgen. Odd Future is dan ook alles behalve serieus, en wie dit album beluisterd weet dat ook vanaf het moment dat het begint, maar je merkt wel dat ze ontzettend veel lol hebben in wat ze doen.

De outro, “Oldie”, is een 10-minuten-lange track waarop ieder lid van de groep een verse rapt zoals ze dat ieder op hun solo album zouden doen. Dit zorgt voor verschillende persoonlijkheden in één track, terwijl ze hiervoor elkaar probeerden aan te vullen. Op het laatst komt er zelfs een verse van Earl, vermist lid van de groep, dat een grote adrenaline-kick is voor de Odd Future fan.

Over het algemeen is dit album een enorm amusante beluistering met nummers die niet zozeer heel serieus, maar toch erg goed zijn. Een uitstekende start voor Odd Future in 2012. (7/10) (Odd Future Recordings)

Deel: