Het titelloze debuutalbum van de 15-jarige Birdy klimt deze week naar #2 en staat daarmee tien weken aaneengesloten in de top 5 van de Nederlandse album top 100. Met dit succes heeft het album deze week de platina status bereikt voor de verkoop van meer dan 50.000 albums in Nederland. Naast haar succesvolle Europese carrière slaat Birdy momenteel ook haar vleugels uit in de US. Deze week maakte zij haar Amerikaanse televisiedebuut in de The Ellen DeGeneres Show.

Het album van Birdy kwam na release in november 2011 binnen op #5 in de Nederlandse album top 100 en steeg in januari door naar #1, waardoor Adele werd gedwongen een stapje opzij te doen. De eerste single ‘Skinny Love’ van het album werd een nummer één hit in de Nederlandse single top 100 en bereikte onlangs de status van drievoudig gouden single voor de verkoop van meer dan 30.000 downloads. De tweede single ‘People Help The People’ is vorige week voor de 10.000e keer gedownload en heeft daarmee de status van gouden single bereikt. De single is al wekenlang terug te vinden in de top 10 van de singlecharts.

Birdy nam haar debuutalbum op in Engeland en Amerika en werkte daar met de beste producers van dit moment, waaronder Rich Costey (Muse, TV on the Radio), James Ford (Arctic Monkeys, Last Shadow Puppets en Klaxons) en Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys). Haar album bevat Birdy’s unieke interpretaties van originele songs van onder andere Phoenix, The National, Fleet Foxes en The xx. Naast deze prachtige covers is ook het door haarzelf geschreven nummer ‘Without A Word’ terug te vinden op het album.

Birdy is 15 jaar oud, maar ze heeft het nu al over haar tweede album en kijkt er naar uit om met haar eigen werk de studio in te gaan: “I’ve got loads, but they’re not finished. They’re just sketches of songs that I have in my head. I can’t wait to start putting them together, and to see what people think of them.”


Deel: