Op maandag 25 juni komt Jack White naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Voor zijn 36 jaar heeft Jack White al een indrukwekkende muziekcarričre opgebouwd. Hij maakte van 1997 tot 2011 onderdeel uit van het succesvolle alternatieve rockduo The White Stripes. Hun monsterhitsingle ‘Seven Nation Army’ van het album ‘Elephant’ werd bekroond met beste rocknummer van 2004. Naast een eigen platenlabel (Third Man Records) richtte de productieve rockmuzikant in de tussentijd de bands The Raconteurs (met de hit ‘Steady, As She Goes’) en The Dead Weather op. Beide wederom met succes.

Nu, in 2012 start White met zijn eerste soloproject. Op 23 april verschijnt zijn debuutalbum ‘Blunderbuss’. Alles behalve een blunder als we de eerste recensies mogen geloven. Volgens White is het een plaat die hij niet eerder had kunnen maken; “I’ve put off making records under my own name for a long time but these songs feel like they could only be presented under my name. These songs were written from scratch, had nothing to do with anyone or anything else but my own expression, my own colors on my own canvas.”

White gaf afgelopen weekend een verpletterende showcase op het toonaangevende South by Southwest festival (SXSW) in Austin waarbij hij gebruik maakte van maar liefst twee bands. Op http://www.jackwhiteiii.com/ is alvast een voorproef te vinden van zijn eerste singles ‘Sixteen Saltines’ en ‘Love Interruption’. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 23 maart om 09.00 uur.

Deel: