Er werd meer dan eens een vergelijking met het Glazen Huis gemaakt en eigenlijk kan de actie van Radio 538 zich geen beter compliment voorstellen. De binnenstad van Groningen vormde vrijdagavond het toneel van het grote slotfeest in het kader van de actie 538 voor War Child.

Al vroeg op de dag namen veel mensen uit Stad en Ommeland een kijkje in de Groninger binnenstad. Niet alleen om naar muziek te luisteren, maar ook om een donatie te doen. Dat was namelijk het doel van de hele actieweek die op het Vrijthof in Maastricht was begonnen. De karavaan trok dwars door het land en kwam streek uiteindelijk in Groningen neer. Overal waren acties georganiseerd om aan zoveel mogelijk geld te komen. Tijdens de finale werd de eindstand bekend gemaakt. Toen bleek dat er bijna 73.000 oorlogskinderen geholpen kunnen worden. Omgerekend een bedrag van ruim 875.000 euro. Bestemd voor kinderen die naar school behoren te gaan, maar daar nooit de kans voor hebben gekregen.

Onder andere de deejay’s Edwin Evers, Ruud de Wild en Jeroen Nieuwenhuize, hadden tijdens hun eerdere uitzendingen alles al uit de kast gehaald en als beloning deden artiesten als Racoon, VanVelzen, Marco Borsato, Xander de Buisonje en Ben Saunders er ’s avonds een gratis schepje bovenop. Maar ook Bryan B, die The Winner Is op zijn naam wist te schrijven, Charly Luske, Chris Hordijk, Iris Kroes, Shary-An Nivillac en Pearl Jozefzoon waren van de partij. Zij zongen duetten met de dagwinnaars van de Maak ’t of kraak ‘t-competitie. Het platencontract dat voor de winnaar klaarlag ging naar Eva Luitsz. Zij vormde een koppel met Chris Hordijk.

Ze waren er allemaal. De Grote Markt stond volgepakt mee te zingen en te dansen, de sfeer was optimaal. ,”Het was een topfeest. Jammer alleen dat het zo snel afgelopen was”, was een veelgehoorde opmerking toen de laatste klanken, de lucht ingeslingerd door Sander van Doorn, eenmaal waren verstomd en iedereen zijn of haar weg terug naar huis zocht.


Foto’s (c) 2012 Bianca Meijer

Deel: