Bob Dylan is bezig met de opnames voor een nieuw album. Volgens bronnen is hij in een studio in de buurt van Los Angeles welke eigendom is van Jackson Browne bezig met nieuw materiaal opnemen. Tijdens een interview vertelde David Hidalgo – wie al eerder met Dylan samenwerkte voor het album 'Christmas Through The Heart' (2009) dat hij wederom met de folkzanger aan het musiceren is.

Hidalgo – wie ook deel uitmaakt van Los Lobos – vertelde verder dat het een fantastische ervaring was om weer met Dylan samen te werken…. maar ook anders. "Ieder nummer is anders, totaal andere invalshoeken. Het is echt bewonderenswaardig hoe hij zo creatief blijft na al die jaren. Ik snap niet waar hij het vandaan haalt". Ook al is de titel van het album én wanneer het uit gaat komen nog onbekend, verklapte Hidalgo wel dat er Mexicaanse invloeden te horen zullen zijn. Instrumenten als de accordeon en een zogeheten "tres" (een gitaarachtig instrument) zullen ook te horen zijn, bespeeld door Hidalgo zelf.

Bob Dylan heeft tot nu toe 34 studio albums uitgebracht. Eerder dit jaar kwam er nog een album uit, 'Chimes Of Freedom: Songs Of Bob Dylan Honouring 50 Years Of Amnesty International' met daarop artiesten die nummers van hem zongen waaronder Adele, My Chemical Romance en de Queens Of The Stone Age.

Deel: