In een paar weken is het weer carnaval, dus de eerste carnavalsnummers komen er weer aan. In Limburg staat op het punt van uitkomen, de eerste Limburgse carnavals rap: ‘De Regenwörm’. Niemand minder dan John Coenen, bekend van the Press, voorheen The Walkers (‘Cantara Pep’), schreef het Regenwörm lied. Later werd John bekend van Taai Taai (‘Roed zien de Roeze’, ‘Viva Tirol’ en ‘de Ansichtkaart’). Rebzjie, een Limburgse dialectrapgroep, hoorde het nummer en wilde er voor Carnaval een leuke kraker van maken.

Bart Rikers, dialectrapper Jules Koch en gitarist Danny Brands voegden in 2006 de handen ineen, om met een geheel iets nieuws te verschijnen. Toen later Roel Peijs zich bij de band voegde was de bezetting compleet en kon gewerkt worden aan een weg. Rebzjie, in het Limburgse een verwijzing naar het woord rotzooi, doet anders vermoeden dan waar de band voor staat. Bij Rebzjie zijn gastoptredens geweest van bijvoorbeeld Peter Beeker (Ongenode Gaste), Emil Szarkowicz (o.a. Rowwen Hèze) en Luc Devens (Rock4). Stuk voor stuk muzikanten die hun sporen al eerder verdienden. Met Peter Beeker kwam de band in 2010 op 1 binnen in de Limbo Top 10. Nu wil Rebzjie samen met John Coenen, een leuke carnavals kraker uitbrengen.

“Ik kreeg het nummer, 2 weken geleden te horen. Met een strakke deadline werd er hard gewerkt door beidde muzikanten. Het is een nummer dat gelijk blijft hangen. De tekst is eenvoudig, een leuke melodie en Roel Peijs zijn rap maakt het geheel compleet. Maastricht kent veel leuke carnavals nummers, maar dit jaar staat geheel iets nieuws te wachten. Een Limburgse Carnaval Rap, de RegeWörm”, aldus Coenen.

Deel: