Een klein jaar geleden meldden wij al dat de rockband KISS voornemens was om een nieuw album te gaan opnemen. Vandaag maakten zij bekend dat het nieuwe album, 'Monster' geheten, zo goed als klaar is. Zelf zijn ze zéér tevreden over het resultaat en zijn van mening dat het het beste is wat ze sinds jaren gecreëerd hebben. Paul Stanley vertelde dat de rockers erg trots zijn op hun nieuwste wapenfeit sinds drie jaar.

'Monster' zal naar verwachting een dezer dagen echt klaar zijn. Paul vertelde "Nog twee dagen en dan is het eindelijk zover, 'Monster' is bijna klaar en het is fantastisch. Het album is vér uit het beste wat we in ik weet niet hoelang gedaan hebben. Heb ik dat al eerder gezegd? Had ik gelijk? Ja! Deze keer heb ik weer gelijk. Écht, het album "kicks ass", we zijn er heel erg trots op". Gitarist Tommy Thayer voegde er aan toe dat hij verwacht dat de fans nét zo opgewonden zullen zijn als zij. "Het materiaal is super".

Recentelijk bekende Paul dat 'Monster' – hun 20e album wat in de lente uit gaat komen – "makkelijker" was om te maken dan hun vorige album, het uit 2009 daterende 'Sonic Boom'. Dit door het feit dat ze zich weer hadden hervonden na een tien jaar durende pauze na het uitkomen van 'Psycho Circus' (1998). Hij vervolgde " In de periode dat 'Sonic Boom' uitkwam wisten we wie we waren als live act, maar we moesten er voor gaan zorgen dat we er achter kwamen wie we waren als "recording band". Sinds we dat bereikt hebben zijn we een stuk zelfverzekerder. Bassist Gene Simmons voegde er aan toe dat hij van mening is dat 'Monster' zwaarder aanvoelt dan 'Sonic Boom'. Het voelt alsof het een link is tussen de albums 'Destroyer' en 'Revenge'."

Deel: