Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, band, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van de beste foto’s van de allereerste Maxazine-fotograaf Freddie de Roeck:

Foto 1 is Ruth Jacott die ik in Den Bosch tijdens haar theatertour mocht maken.

Foto 2 is van Engelbert Humperdink waarvan ik de eerste 3 nummers foto’s mocht maken. Dat was een van de mooiste concerten die ik dit jaar live gezien heb; Echt een topconcert. Om dat die man 75 jaar is en nog op het podium springt en zingt, super. Ook mooie interactie met publiek, wat ik niet vaak zie van artiesten tijdens grote concerten, had hij echt de tijd voor het publiek en stond niet alleen te.

Foto 3 is van Hennie Vrienten die met Doe Maar optrad in het PSV Stadion, tijdens Groots met een Zachte G. van Guus Meeuwis. Deze foto springt er uit, ook al enkele leuke reacties mogen ontvangen van collega-fotografen. Maar ook van iemand die een boek over Doe Maar maakt, waarbij deze foto er inkomt te staan. Dat was echt mijn fotomoment van 2011.

Deel: