Vanavond staat Falco Luneau in het voorprogramma van Waylon, Falco en zijn band stonden eerder al in het voorprogramma van Van Dik Hout. Wie Falco Luneau niet kent; Hij won ooit het Demo Duel op Radio 538 . De singer-songwriter uit Oostenrijk scoorde zijn eerste hit met ‘Nobody’, maar stond niet langer dan vijf weken genoteerd in de Nederlandse Top 40. Zijn album komt uit in maart 2012 ,met daarop zijn single ‘I’m still pretending’.

De zaal is rijkelijk gevuld met voornamelijk dames. Falco en zijn band genieten volop van het optreden en hij weet goed het publiek te “entertainen” met de nodige knipogen naar de dames in het publiek. Het optreden vind ik goed, hij ‘speelt’ met het publiek en zet een verdomd goed optreden neer. Zijn stem is ook alles behalve standaard, en ik denk dat we nog heel veel van hem gaan horen. Helaas was het na een klein half uur alweer voorbij en is het tijd voor Waylon.

Waylon heeft net zijn nieuwe single uit ‘The Escapist’, van het album dat in november verscheen. En bij een nieuw album hoort natuurlijk een clubtour. Waylon heeft een stem uit duizenden als je het mij vraagt, een heerlijke funk, soul, pop en rockstem. Een stem waar je veel mee kan, en ook dat laat hij vanavond weer horen. Na een intro van een mix van zijn bekende nummers komt Waylon het podium opgerend en trapt hij de avond af met ‘Nothing to lose’ gevolgd door ‘Lose it’. Uiteraard komt ook zijn hit ‘Happy Song’ voorbij, waarbij het publiek duidelijk geniet van de knappe verschijning op het podium.

Het publiek is qwa leeftijd trouwens behoorlijk gevarieerd, maar het meerendeel is wel vrouwelijk. Ook Waylon weet zijn publiek bij zijn optreden te betrekken. Hij vraagt wie er vorig jaar ook in Eindhoven waren, waar vervolgens niet heel veel handen de lucht in gaan, waarop hij stralend antwoord; Nou, dan heb ik er een hoop fans bij gekregen! Waylon heeft een goede band om zich heen gevormd en twee achtergrond zangeressen, wat toch weer net wat extra’s geeft aan het optreden. Uiteraard speelt Waylon zijn huidige single ‘The Escapist’ ook en sluit de avond af met zijn eerste hit ‘Wicked Way’, wat een leuke afsluiter is van deze geweldige avond.


Foto’s (c) 2011 Nathalie Bauland

Deel: