Speciaal op verzoek van Seasick himself is Queaux Quaeux Joans gevraagd te figureren in het voorprogramma. Een eervol verzoek, dat niet te weigeren is. Helaas heeft het publiek meer aandacht voor elkaar dan te genieten van een goedklinkende volle blues stem. De Wereld Draait Door heeft haar al benadert en ze zal in de minute of fame haar nummer ‘Roadtrippin’ ten gehore brengen, aldus een trotse Queaux Quaeux Joans. Seasick Steve is merkbaar geïrriteerd door het geroezemoes.

Met wat scherpe reacties en vooral door keihard werken, oogst hij beetje bij beetje het respect en krijgt hij uiteindelijk waar de oude baas recht op heeft: een daverend applaus. De lovende verhalen van Lowland en een optreden in De Wereld Draait Door lokt veel jonge mensen naar het poppodium in Eindhoven. Zie je maar eens te bewijzen. Het blues avontuur begint pas spannend te worden als hij een jonge meid op het podium vraagt en voor haar ‘Walking Man’ gaat zingen.

Het stampend up-tempo nummer ‘Don’t Know Why She Loves Me But She Do’ van het recente album ‘You Can’t Teach An Old Dog New Tricks’ maakt het publiek wakker. Van hetzelfde album wordt ‘It’s A Long Long Way’ uit volle borst meegezongen door een uitverkochte Effenaar. De charismatische Steve houd zo af en toe een vermakelijke babbel over zijn slechte jeugd en rockt zich door de avond heen. Om tenslotte samen met Coco Jones het avontuur af te sluiten met een klein en intiem uitgevoerde versie van ‘Dog House Boogie’.


Foto’s (c) 2011 Marcel Hakvoort

Deel: