Het geluk was met mij dat ik geselecteerd was voor de luistersessie van het debuutalbum De Geboorte Van Kim Lee van Per.Verz in Bioscoop Royal in Roermond en na een lange treinreis is Roermond de eindstop voor de reis. Bij Royal aangekomen stonden er een aantal mensen voor de deur, waarna even wachten Per.Verz en zijn manager Kareem ‘De Kijk Van K’ Gazuani iedereen begroetten. Per.Verz zelf deed dat met de welbekende boks en vervolgens gingen om 19.15 uur de deuren open en konden we na een introductie in de bioscoopzaal plaats nemen.

Na een korte introductie over Per.Verz’s album ‘De Geboorte Van Kim Lee’ kwam zijn muziek ons als een lust in onze oren, dat was het wachten zeker waard. Drie jaar, want Per.Verz bestormt sinds 2008 de hiphopscene met zijn scherpe en snelle flows, vlammende teksten en uitdagende houding. Het eerste nummer is voor iedereen duidelijk ‘Hier Is Tie Dan’, na 3 jaar wachten is hij er het debuutalbum en al snel werd duidelijk waarom er voor een bioscoop gekozen was. Met de introductie ‘De Geboorte Van Kim Lee’ word meteen duidelijk dat er voor gekozen is zijn persoonlijke ervaringen die natuurlijk wel aangedikt waren in de vorm van een bioscoopfilm, zo hoor je een oude filmrol afspelen aan het begin van de intro.

In het nummer ‘Uit Huis’ hoor je een echte ruzie tussen Per.Verz en zijn ouders; zo kun je horen hoe heftig het er af en toe aan toe ging en dat hij op zijn 16e zijn ouderlijk huis heeft verlaten om bij zijn vriendin in te trekken. Ook vertelde hij dat hij zeker geen last van heimwee had maar dacht dat het zo beter was. Per.Verz legt er ook bij uit dat hij er veel van geleerd heeft en weet dat hij vroeger als tiener niet makkelijk was, een kort lontje had en daar veel van geleerd heeft.

Het nummer ‘Één Wezen, Twee Karakters’ is net als de rest van het album geproduceerd door de Utrechtse producer Dimmie, waarmee Per.Verz al vanaf 2008 samen werkt en er een zo vertrouwde band mee heeft ontwikkeld zodat er ook geen andere producer aan te pas kwam. Dimmie steunde Per.Verz door dik en dun en gaf hem samen met anderen de benodigde schoppen onder z’n kont om verder te gaan met het album en dat is ze ook zeker gelukt. Ook Amenti heeft ook meegewerkt zowel instrumentaal als vocaal in nummer zoals: ‘Hier Is ‘Tie dan’, ‘Één Wezen, Twee Karakters’, ‘Uit Huis’ en diverse andere nummers.

Je zag ook dat Per.verz met zijn handen voor zijn gezicht ging zitten omdat hij letterlijk en figuurlijk met de spreekwoordelijk billen bloot ging. Zo kun je zien hoeveel emoties er in het album zijn gepompt. Er waren in de zaal ook veel vrienden uit de muziekwereld aanwezig onder wie Maikel van Willegen van MVW Music, Angelo Martinus van Madskills, Skenkie, Adrem en nog vele anderen van het Zieke Zuiden Team. Ook vanavond (11-11-11) in Dynamo in Eindhoven is het album natuurlijk te koop, voor, tijdens en na de releaseparty met optredens van o.a. Skenkie, R.Kay, Eredivisie, Adrem en Engel. De avond word aan elkaar gepraat door Eredivisie en Y’skid zal tussendoor de avond aan elkaar draaien.

Zoals meerderen voorspel ook ik Per.Verz een grootse carrière in de hiphopwereld. (9/10) (Eigen Beheer)

Deel: