Afgelopen zaterdag werd Bjørgen van Essen in De Vorstin te Hilversum gekozen als winnaar van ZangerGezocht.nl en hiermee is hij dus de nieuwe zanger van Only Seven Left. In de finale traden Bjørgen en Lucas Hamming samen met de band op. De band vond het lastig om een keuze te maken, maar koos uiteindelijk toch voor Bjørgen vanwege zijn goede stem, zijn ambitie en omdat hij zeer goed in de band past. Deze kenmerken passen ook bij Lucas, maar de band ziet voor hem eerder een eigen carrière als singer/songwriter.

Naar aanleiding van deze zoektocht is de band uitgenodigd om vanavond op te treden in het VARA programma De Wereld Draait Door op Nederland 3. Vanaf december gaat Only Seven Left de studio in met producer Arno Krabman voor het opnemen van het tweede album. Het album zal naar verwachting in maart verschijnen en zal worden opgevolgd met een clubtour in onder meer Melkweg, Paard van Troje, De Effenaar en Tivoli. Sinds Only Seven Left in augustus aankondigde op zoek te gaan naar een nieuwe zanger, kwamen er vele enthousiaste reacties binnen. Dit resulteerde uiteindelijk in ruim 50 online audities.

Tijdens een uitverkochte show in De Vorstin te Hilversum op zaterdag 5 november jl. koos de band definitief de nieuwe zanger. De afgelopen periode werkte Only Seven Left zonder zanger, maar samen met producer Arno Krabman in de studio aan nieuwe nummers. Inmiddels zijn er al 15 nummers klaar, welke Bjørgen de komende periode in zal zingen. De verwachting is dat in de tweede helft van februari 2012 de eerste single zal verschijnen. Het album zal in maart volgen.

{slide=Clubtour} 20 april – Effenaar, Eindhoven
21 april – Melkweg, Amsterdam
27 april – Paard van Troje, Den Haag
28 april – Tivoli de Helling, Utrecht
{/slide}Foto’s (c) 2011 Yuri Saalberg

Deel: