Terwijl in de grote zaal van de Melkweg Steve O zich klaar maakt voor zijn optreden schuifelt in de kleine zaal het publiek binnen voor The Black Box Revelation. Het optreden van de Vlaamse band had eigenlijk al in Mei plaats moeten vinden maar een tour door Amerika bracht roet in het eten, het optreden werd verplaatst naar Oktober, en daar zijn ze dan eindelijk, de mannen van Black Box inclusief nieuw album ‘ My Perception’

Automatic Sam, een vierkoppige band uit Nijmegen is vandaag verantwoordelijk voor het voorprogramma, vuig, hard, zo klinken deze mannen, het contact met het publiek lijkt moeilijk en Automatic Sam zanger Pieter Holkenborg houd het dan ook bij de makkelijke vragen ‘Hoe gaat het met jullie?’ ‘Het is een eer om voorprogramma te mogen zijn bij zo’n goede band als The Black Box Revelation.’ Het publiek reageert matig, en moet na elke vraag worden herinnert dat ze geluid mogen maken. De minimale interesse van het publiek ligt zeker niet aan de band want Automatic Sam heeft zeer grote potentie. De mensen willen gewoon niet.

Ook als The Black Box Revelation de eerste noten laat horen reageert het publiek rustig, te rustig, zanger Jan Paternoster zweept het publiek op en zet dan het eerste nummer in samen met drummer Dries van Dijck. ‘Het is goed om weer voor jullie te spelen’ en spelen, dat doen ze, langzaam begint het publiek te bewegen en als ‘High on a Wire’ langs komt beweegt elk hoofdje in de zaal van voren naar achteren op de maat van de muziek. Vanaf dit moment gaat het de goede kant op, het publiek wordt steeds losser en er worden wat echte dansjes geprobeerd. Als het optreden na ruim een uur afgelopen is wil het publiek meer, meer geluid, meer gedans. En ze krijgen hun zin, het duo van Black Box komt nog een keer het podium op, er worden nog drie nummers gespeeld waaronder ‘Love Licks’ als het aller aller aller laatste nummer wordt ingezet gaat het publiek los, mensen worden aan de kant gebeukt, dansjes worden gewaagd, eigenlijk allemaal een beetje te laat, want het is afgelopen, over en uit. De mannen verlaten het podium, de mensen klappen, het licht gaat aan, tijd om naar huis te gaan.

Foto (c) Shana Wiggerman/Maxazine.nl

Deel: