Komende zaterdag komt na een stilte van twee jaar de nieuwe cd uit van meesterpianist Wibi Soerjadi. De cd, ‘Wibi’ genaamd, is zojuist uitgereikt aan de pianist tijdens een speciale releaseparty op zijn eigen landgoed door niemand minder dan Guido Weijers. Voor Wibi was het een grote verrassing, aangezien hij niet alleen het officiële eerste exemplaar mocht ontvangen, maar direct ook al een gouden plaat, aangezien zijn nieuwste album bij voorintekening al de gouden status behaalde.

Op het album staat onder anderen de 9-delige compositie ‘Amor & Psyche’, die Soerjadi schreef tijdens de periode van zijn acute gehoorverlies. Ook is het album een mijlpaal in de carrière van de pianist, aangezien Wibi dit jaar 30 jaar in het vak zit. Ter gelegenheid van de release trekt Soerdadi de komende maanden door het gehele land om eindelijk weer enkele concerten te kunnen geven. Ook staat de pianist op 21 en 23 oktober in de Anton Philipszaal in Den Haag op het podium met ‘Pianoconcert nr 2’ van de Hongaarse componist Franz Liszt. Dit concert geeft Wibi samen met het Residentie Orkest onder leiding van Andrew Grams.


Deel: