Salah Edin zal wel weer voor opschudding zorgen met zijn album ‘WO II’, een album met omstreden titels als ‘Mijn kamp’, ‘Auxwitz’ en ‘Het derde rijk’ en anderen. Zeker het nummer “Het manuscript” doet je denken alsof er voorgelezen wordt uit het dagboek van Anne Frank, maar voor wie verder luistert blijkt zal merken dat het gaat over een ongelezen stuk uit het dagboek van een Palestijns meisje dat met het gezin ondergedoken zit in Gaza, Palestina en vertelt hoe ze haar vrijheid mist.

Het album ‘WO II’ staat niet voor de 2e wereldoorlog zoals het voor vele zal overkomen maar het staat voor verschillende dingen waaronder Wetenschap en Onderzoek (tweede keer) maar en ook voor Wilders’ tweede Overwinning. Ook doelt Salah Edin volgens zichzelf op Willem Oltmans, een journalist die in 2004 overleden is en regelmatig overhoop lag met de overheid. Salah Edin geeft zichzelf de titel Willem Oltmans de tweede. Salah Edin voelt tevens een verbondschap met Willem Oltmans, dus dat is ondermeer een reden.

Salah Edin doelt met de titel niet op de periode 40-45 maar op de situaties in Afrikaanse landen en ook Arabische landen. Al zou je in het nummer ’t’ Verzet’ toch andere denken waar in je de zin hoort: “Achter het stuur van een vierwieler in zijn 5 naar de top vol gas net als Hitler”, misschien niet zo handig je dan zo uit te drukken.

Het album bevat in totaal een stel heerlijke beats, geproduceerd door o.a. beatcreator Soulsearchin, Toba en Shroom, die eerder werkten met onder meer U-niq, Extince, Mob deep, Winne, Busta Rhymes en Ghostface Killah. ‘WO II’ is een album dat zeker blijft hangen bij de mensen, al zal het waarschijnlijk om verschillende redenen zijn. (8/10) (Top-Notch)

Deel: