Peter Broderick is niet hip. Hij draagt een houthakkers overhemd dat hij zo vaak heeft gedragen dat het vormeloos en vaal is geworden. Daaronder een versleten, katoenen broek dat ongeveer dezelfde kleur heeft als het kaki in het overhemd. En die schoenen… Maar sommige mensen hebben het gewoon niet nodig om hip te zijn. Peter Broderick geeft een fantastisch optreden weg waar de stiltes minstens net zo mooi zijn als de muziek zelf.

De Amerikaanse Broderick verraste eerder dit jaar door samen met Laura Arkana een Nederlandstalig album getiteld ‘Lentemuziek’ uit te brengen. Hij begeleid dan ook vrijwel het hele voorprogramma, dat door de Nederlandse zangeres wordt verzorgd. Hij zingt zelfs enkele achtergrondvocalen van Laura’s Spinvis-achtige liedjes.

Wanneer Broderick aan zijn eigen werk begint, loopt hij met de microfoon naar het randje van het podium. Hij begint zijn optreden a capella, waarbij hij lange stiltes laat vallen. Paradiso is direct muisstil en zal dat de rest van het optreden zo blijven. Hij geeft zich helemaal tijdens het spelen van zijn muziek. Vooral tijdens zijn pianospel leeft iedere spier in zijn lichaam met zijn razendsnelle vingers mee.

Als hoogtepunt van de avond springt de Amerikaanse multi-instrumentalist van het podium met zijn viool in de hand. Hij loopt naar het midden van de zaal en brengt daar een akoestisch nummer ten gehore. Peter Broderick en Laura Arkana laten Paradiso achter met kippenvel.

Deel: