altIn mijn handen het debuutalbum van de in Amsterdam gevestigde band Secret Rendezvous. De band beschrijft het maken van dit album als het creëren van een schilderij, waarbij elke laag mogelijk en zo bedoeld was. In de nummers op het album zijn dan ook veel verschillende muziekstijlen te horen. Aan de basis van de nummers staan veelal electro en soul met een psychedelisch tintje.

Hierdoor, en door de soulvolle stem van zangeres Sietske, voelt het album retro aan.Wat bij dit album erg opvalt is de lengte van de nummers. Natuurlijk staan er nummers op die de standaard van ongeveer drie minuten aanhouden zodat het radiovriendelijk is. Maar aan de andere kant zijn er ook nummers van anderhalve minuut tot wel bijna zes minuten. Jammer aan deze nummers is dat qua gevoel de kortere nummers te kort voelen, je wil meer maar dat krijg je niet (natuurlijk is dit een dubbel gegeven, want wanneer men meer van je wil is dat ook positief).

Aan de andere kant voelen de nummers van vijf, zes minuten uitgerekt. Alsof de band nog opvulling zocht voor het album en daarom maar een paar nummers wat heeft verlengd, de extra tijd van deze nummers heeft voor mijn gevoel dus eigenlijk geen toegevoegde waarde, wat jammer is, want je hoort wel dat er meer mee gedaan had kunnen worden. Al met al zet Secret Rendezvous hier een sterk debuutalbum neer, waar zeker wel wat nummers met hitpotentie op staan. Zeker nu acts als bijvoorbeeld Caro Emerald het retro-geluid weer populairder hebben gemaakt, geloof ik wel dat deze band potentie heeft om door te breken. (7/10) (Sonic Galore Record)

Deel: