altDoor zware onweersbuien gepaard met hagel en harde wind zijn er tijdens het Pukkelpop Festival drie doden gevallen en veertig gewonden, waarvan 11 zwaargewond. Een eetent, diverse sponsorstands, een aantal bomen en de zogenoemde Chateau-tent zijn door de harde wind omver gewaaid. Alle optredens zijn tot nader orde afgelast.

Ten tijde van het onweer was het nagenoeg onmogelijk om een veilig plekje te vinden om te schuilen waardoor het aanwezige publiek in paniek raakte. Binnen een paar tellen begaven de draagbalken het van de Chateau-tent het waardoor de tent in elkaar zakte. De tent begaf het tijdens het optreden van Smith Westerns. Een journalist vertelde dat alles instortte of door de harde wind wegwaaide. Het was binnen tien minuten voorbij.

Rond een uur of zes begon het na dat de dag zonnig gestart was enorm te onweren op het festivalterrein in Kiewit. Deze buien hadden ook al voor grote overlast gezorgd rond Brussel. Binnen no-time stond het terrein onder water. De regen werd opgevolgd door een flinke hagelbui welke ervoor zorgde dat de rest van het publiek ook een veilig heenkomen zocht. Een groot aantal bezoekers zou zouden al huiswaarts gekeerd zijn, dit niet zonder hindernissen want de constructie boven de ingang heeft het ook begeven.

Ondertussen zijn ook de zij-in en uitgangen opengedaan zodat de rest van de mensen snel het terrein kunnen verlaten. Door overbelasting zou momenteel het GSM netwerk plat liggen.

UPDATE: Ook een vierde dode wordt gemeld. In het ziekenhuis zou een van de zwaargewonden aan de verwondingen zijn overleden. De tragedie van de ramp in België wordt groter en groter…

Deel: