Toen ondergetekende nog een teenager was begon Brian Setzer in 1979 al zijn eerste band, de Stray Cats. Helaas heb ik hen toen nooit live kunnen zien. Nadat de Stray Cats uit elkaar gingen richtte Setzer het Brian Setzer Orchestra op, een bijzondere maar succesvolle combinatie, een bigband met een gitarist. Hiermee trok de gitarist wereldwijd volle zalen. Afgelopen weekend sierde hij met zijn Rockabilly Riot de affice van Bospop, maar maandag 11 juli was de avond dat ze voor een uitverkocht Paradiso een concert zouden geven.

De Stray Cats bestond uit drie man, te weten Brian Setzer (zang/gitaar), Slim Jim Phantom (bas) en Lee Rocker (drums). Voor het optreden in de hoofdstad was Slim Jim meegekomen. Het volgepakte Paradiso had er aan het publiek te merken zin in. In het voorprogramma stond een band genaamd Miss Mary Ann & The Ragtime Wranglers. Ik weet best aardig wat van muziek maar van deze groep had ik nog nooit gehoord. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zeer aangenaam verrast was. Heerlijke 50's muziek, echt een aanrader!

Aan het publiek was duidelijk te zien welke soort muziek er gespeeld zou gaan worden. De gemiddelde leeftijd lag rond de veertig en waren de vetkuiven en rock & roll kleding goed vertegenwoordigd. Brian setzer staat garant voor een avond vol heerlijke muziek, en dat werd het dus ook. Vele hits kwamen voorbij waaronder natuurlijk de nummers uit de Stray Cats periode. 'Rock this Town', 'Sexy & 17', het heerlijke 'Stray Cat Strut' en natuurlijk 'Runaway Boys' zorgden ervoor dat er wederom een muziektempel verbouwd moet gaan worden, het dak ging eraf in Paradiso!

 


Foto's (c) 2011 Robert Tjalondo

Deel: