Uitmarkt 2011; de start van het culturele seizoen. Een seizoen waarin de kunst- en cultuursector stevig wordt uitgedaagd. Het seizoen van groeiende saamhorigheid, nieuwe initiatieven en samenwerking, iets wat de Uitmarkt al jaren uitdraagt. Het geeft een voorproefje van alles wat komen gaat. Cabaret, een nieuwe pop sound, jong talent, boeken die je écht moet lezen, en het tentoonstellingaanbod voor het aankomende seizoen – allen worden op bijzondere wijze gepresenteerd.

De 34e editie van de Uitmarkt vindt dit jaar plaats op en rondom het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark. Op 26, 27 en 28 augustus wordt het cultuurminnend publiek verrast met een bijzonder uitgebreid programma. Dit jaar met drie grote buitenpodia op het Museumplein; Het Provincie NoordHolland Podium, het Grolsch Podium en het Mercure Theater brengen het hele weekend Muziek. Een zeer gevarieerd aanbod; van Ad Visser tot Lange Frans en van Wibi Soerjadi tot Gers & Sef. Van Dik Hout speelt nummers van hun nieuwe album Leef!!! En Maarten van Roozendaal en Paul de Munnik nemen plaats achter twee vleugels waar ze een voorproefje geven van hun show Heimwee naar de Hemel, een prachtige vertolking van onvergetelijke songs. Jazz klinkt vanuit de Koorzaal van het Concertgebouw, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een ware jazzclub. Met het hele weekend optredens van ondermeer Susanne Alt Quartet, jazz zangeres Kim Hoorweg en de improvisatie kunsten van Bik Bent Braam.

De klassieke bijdrage (waar anders klinkt het beter dan in het Concertgebouw?) begint op zaterdag met een repetitie van het Concertgebouw Orkest in de Grote zaal. Daarna het Atlas Ensemble en in de Kleine zaal brengt Opera Studio Nederland het programma Opera’s, aria’s en duetten. Ook in de kleine zaal op zaterdag het luidruchtige en experimentele ensemble Slagwerk Den Haag – een beleving. Vanuit de prachtige grote zaal van de Vondelkerk klinkt dit jaar het spel van jong talent, waaronder violiste Lisa Jacobs en pianiste Anna Veinberg. Op zondag Jazz duo Sotto Voce en gaat violist Bob van den Ent in duet met pianist Henry Kelder. In de meest bijzondere concertzaal van Nederland van het Orgelpark een concert van Martin Fondse, en het indrukwekkende jazzprogramma Post-Scriptum van de pianist Wolfert Brederode in samenspel met de Zwitserse klarinettist Claudio Puntin.

Deel: