Redeem album artHet tweede studio album van deze Zwitserse band. Voor zover ik weet is dit mijn eerste kennismaking met een band uit Zwitserland. Een hele goede eerste kennismaking moet ik zeggen! Het album begint gelijk met een lang track van ruim 4 minuten, ‘Lost’. Heerlijke catchy melodie. En ik hoor wat HIM en 3 doors down invloeden, super! Track 2 ‘Promises’ gaat lekker door met krachtige riffs en uptempo beats. En is, net als de rest van het album, doordrenkt van liefde en emoties.

Het album klinkt heel vol en krachtig, en toch doen ze dit maar met z’n drieën. Van dit album hebben ze ‘Promises’ als single uitgebracht, persoonlijk zou ik voor de openings track ‘Lost’ gekozen hebben, die is iets meer catchy. En gewoon leuker. Mijn favoriet is track 7 ‘Gravity’, lekker up tempo en heerlijke tekst,

You and I… so in love
As we fly above the night
Rip it out
You restore me, You ignore me,
When you tease me.

En dat gaat zo door, geweldig! Stefano “Saint” Paolucci heeft echt een heerlijke stem en speelt onwijs cool gitaar. Alle nummers liggen daardoor ook goed in het gehoor, en het album is nergens saai. Ik heb het album nu al 6 keer gehoord in 3 dagen. Wacht.. nu voor de 7de keer. Track 12 ‘Letter To A Friend’’is echt een onwijs gave afsluiter van het album. Voor fans van 3 doors down en dat soort muziek is dit een absolute aanrader. Er zitten zeker nummers tussen met hit potentie.

Redeem is ook weer een band waarvan ik hoop dat ze snel is in Nederland komen, dan ga ik ze zeker is bekijken. De album art is trouwens ook geweldig. Ik geef het album een 7 want ik ik vind het wel een album waarvoor je in de stemming moet zijn, ik ben niet altijd zo romantisch en emotioneel labiel zeg maar. Een 7 is ruim voldoende, ik snap het wel als mensen het meer waard vinden… Eigenlijk is het ook meer waard…. Mensen ik doe gewoon een 8! Omdat het kan, en Redeem is het gewoon waard! (8/10) (Rockville Music)

{slide=tracklist}

01 Lost
02 Promises
03 Come Speak To Me
04 Broken
05 Drowning
06 Adore
07 Gravity
08 One Of These Days
09 The Lesson
10 Micro Suicide
11 Mrs. Green
12 Letter To A Friend

{/slide}

Deel: