alt“Ultrasonic force from the speakers” is een regel uit een liedje van Curry & Coco. Maar in plaats van mineraalwater heeft het publiek in Paradiso oordopjes nodig om te blijven staan, want wat staat dat geluid hard! Tegelijkertijd komt het publiek, slechts zestig personen, maar moeilijk in beweging. Dat kenmerkt de avond: te veel van het één, te weinig van het ander.

Het Franse duo Curry & Coco werkt met een interessant concept. Curry verzorgt de melodie met keyboard en vocalen, Coco de drums. Aan geluidseffecten doen ze niet. What you see is what you get. Er gaan verhalen de ronde dat de heren ook uitermate bedreven zijn in het improviseren. Sommige mensen hebben het zelfs over een oorlog tussen keyboard en drum. Dat bleef vanavond helaas uit. De band speelde de liedjes zoals ze op hun album staan, ‘Sex is Fashion’ wordt bij wijze van toegift twee keer opgevoerd.

Toegegeven, de heren hebben het ook niet makkelijk. Er zitten geen diepe lagen in hun muziek; er moet op gedanst worden. Daarvoor ben je in Nederland helaas aan het verkeerde adres. De zestig man die aanwezig zijn, blijven bovendien in een grote boog om het podium staan, waardoor er vooraan een gapend gat ontstaat. Ondanks dat Curry tot vier maal toe vraagt of men wat meer naar voren wil komen, verzet niemand ook maar een stap.

Misschien is Paradiso ook wel de verkeerde plek met het verkeerde publiek voor dit electropopduo. Het optreden had iets weg van een jaren ’80 schoolfeestje. Daar hoeft overigens niks mis mee te zijn. Justin Bieber en Lady Gaga verdienen miljoenen met dat concept. Of dit Curry & Coco ook gaat lukken? De tijd zal het leren.

Deel: