Ali Bouali, beter bekend als rapper Ali B heeft een nieuwe CD en DVD uitgebracht genaamd ‘Ali B & Friends – Op Volle Toeren’, die is vernoemd naar de gelijknamige tv-serie die was te zien bij de TROS. Op de cd is een mix te horen van oude nummers van bekende Nederlanders, te weten Lenny Kuhr, Ben Cramer, Dennie Christiaan, Willeke Alberti, Bonnie St. Claire, Hennie Vrienten en de Belgisch/Nederlands/Zuid-Afrikaanse inbreng van Stef Bos. Hun liedjes worden gemoderniseerd door de hiphop versies van Keizer, Fresku, Gio, Winne, Yes-R en vele andere, wat een mooi resultaat oplevert en een genot is om naar te luisteren.

Zo is ‘De troubadour’ nieuw leven ingeblazen door Keizer. Een mooie moderne versie van het oude songfestivalnummer is hergemaakt, mede door de beats van Brownie Dutch, die zelf ook mee doet bij de nummers ‘Rosamunde’ en ‘Bonnie’ waarin hij samen met Yes-R en Darryl als zanger actief mee doet. Fresku heeft het nummer ‘De Clown’ van Ben Cramer onder handen genomen en daar is een versie van gemaakt die je van twee kanten kunt bekijken: humoristisch maar ook serieus. Zoals Fresku zelf beantwoorde op zijn twitter-account een fan die de vraag stelde hoe hij het bekeek. Ben Cramer op zijn beurt heeft het nummer ‘Twijfel’ van Fresku bewerkt, waarin hij zelfs stukjes probeert te rappen om daarna te zingen. Zo probeert de oude meester om toch het verschil te laten zien tussen rap en zang.

Ook het nummer ‘Telkens weer’ van Willeke Alberti, dat is bewerkt door Kleine Viezerik, klinkt heerlijk. Het nummer heeft nu een lekkere beat en daarin beschrijft hij de problemen die hij “Telkens Weer” tegenkomt op zijn pad naar succes. Zijn eigen nummer ‘Meisje luister’ is door Willeke Alberti omgetoverd naar ‘Luister meisje’, dat ze speciaal heeft geschreven voor haar kleindochter Estelle, die net de trouble heeft van een relatie, waarvoor ze speciaal naar Australië was gegaan maar nu net over is. Die emotie is duidelijk voelbaar in het nummer.

De hele CD en DVD staan vol met mooie, diepe nummers en bieden muziek voor jong en oud. Gewoon een waar genot om naar te luisteren en een schitterend idee dat prachtig uitgevoerd is. Laten we hopen dat van deel 2 van Ali B Op Volle Toeren ook weer een CD en DVD uit van gaat komen. We kunnen niet meer doen dan afwachten. (8/10) (Cloud9)

//

Deel: