alt Over ruim een week is het zover: Pinkpop 2011. Al bedacht hoe je naar het festivalterrein komt? Ga je met de auto, neem dan tenminste nog 2 andere festivalgangers mee. De ANWB, Pinkpop en de provincie Limburg belonen dit met een gratis parkeerkaart (t.w.v. 15 euro) op het ANWB parkeerterrein naast Camping D.

Om zo’n gratis parkeerkaart te scoren ga je naar samenrijden.nl, het online carpoolplatform van de ANWB. Meld je rit aan en match met minimaal 2 andere festivalgangers. Inloggen op samenrijden.nl gaat via je bestaande profiel op facebook, hyves of linkedIn. Wel zo makkelijk dus. Ben je ANWB-lid, dan kun je tijdens Pinkpop meteen je auto een gratis check geven. Ga dus snel naar samenrijden.nl. Maar je kunt natuurlijk ook met de trein, bus of fiets.

MET DE TREIN NAAR PINKPOP
Het Pinkpopfestival is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. NS en Veolia zetten extra treinen in.

ELKE DAG EXTRA TREINEN NA AFLOOP

  • Op zaterdagavond vertrekken vanaf Heerlen extra rechtstreekse treinen naar o.a. Maastricht en Eindhoven. In Eindhoven is er een aansluiting op het nachtnet naar de Randstad. Kijk voor meer info over het nachtnet op www.nachtnetbrabant.nl
  • Op zondagavond vertrekken vanaf Heerlen extra rechtstreekse treinen naar o.a. Maastricht en Eindhoven.
  • Op maandagavond rijden er extra treinen naar o.a. Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Tilburg, Breda, Roosendaal en Rotterdam. Deze extra treinen zijn vanaf 1 juni in de NS-Reisplanner (ns.nl) opgenomen.

{slide=Extra trein informatie}

PENDELTREINEN EN PENDELBUSSEN
Tussen station Heerlen en Landgraaf rijden alle dagen pendeltreinen. Vanaf Landgraaf rijden pendelbussen naar het festivalterrein. Op vertoon van je speciale Pinkpop-retour mag je van deze bussen gebruik maken.

DOWNLOAD HIER HET OVERZICHT VAN DE EXTRA TREINEN.

KOOP HET PINKPOP-RETOUR
NS verkoopt een meerdaagse Pinkpop-retour. Met dit meerdaagse retour reis je heen op zaterdag 11, zondag 12 of maandag 13 juni. Voor de terugreis is hij geldig t/m dinsdag 14 juni. Het Pinkpop-retour is geldig in de trein en in de speciale pendelbussen tussen station Landgraaf en het festivalterrein. Je kunt het Pinkpop-retour kopen vanaf 1 juni in de webshop van NS en bij de kaartverkoopautomaten op de stations. Ben je in het bezit van een voordeelurenabonnement dan krijg je 40% korting op je treinreis

OV-CHIPKAART
Reis je op de OV-Chipkaart? Dan zou je in Heerlen normaal gesproken moeten uitchecken bij NS en weer inchecken bij Veolia. Om voor een snelle overstap te zorgen is dat tijdens Pinkpop niet nodig. Ook in Landgraaf kan je, alleen tijdens Pinkpop, gewoon in- of uitchecken bij NS.

TREINKAARTJE
Regel je kaartje voor de terugreis van te voren, want in Landgraaf worden na afloop geen normale vervoerbewijzen verkocht. Maak dus gebruik van het Pinkpop-retour, je OV-Chipkaart of regel van te voren je kaartje voor de terugreis. In Landgraaf wordt ingangscontrole gehouden.

ACTUELE REISINFORMATIE
Voor actuele reisinformatie kijk je vanaf 1 juni op ns.nl of veolia-transport.nl/limburg. Check voor actuele reisinformatie onderweg m.ns.nl of download de gratis Reisplanner Xtra app.

NS REISPLANNER
Plan je reis met de reisplanner >

{/slide}

MET DE BUS OF FIETS NAAR PINKPOP
Als je niet met de trein of auto komt kun je altijd nog met de bus gaan. Dit jaar biedt Event Travel weer een uitgebreide luxe busservice naar Pinkpop aan vanuit maar liefst 150 plaatsen in Nederland. Voor boekingen en/of meer informatie kun je terecht op www.eventtravel.nl. Je kunt ook bellen naar Event Travel op nummer 038-4256730 (van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 17.30 uur). Of je komt met de fiets! In het kader van een groener Pinkpop zijn de 2 fietsenstallingen dit jaar gratis! Je vind ze bij de ingang op de Hofstraat en achter de Politiepost bij Camping A.

Deel: