Op zaterdag 11 juni zal Don Diablo in de Amsterdamse poptempel Paradiso zijn gloednieuwe concept “Hooligans” presenteren. Ware muziekliefhebbers kunnen zich verheugen op een gevarieerde mix van creatieve talenten en gerespecteerde artiesten die samen een unieke show zullen neerzetten. Electrojack, dubstep, indiepop en zelfs klassieke muziek komen samen op een avond die je gewoonweg niet wilt missen.

De laatste paar maanden heeft Don niet stil gezeten: hij tourde door Amerika, Azië en Australië met artiesten als Mark Ronson, Dizzee Rascal en Pendulum. Hij remixte onder meer de Gorillaz en de Chemical Brothers en maakte tracks met o.a. de Amerikaanse producer Diplo en Britse hitsensatie Rox. Hij ontving onlangs zelfs een gouden plaat voor zijn werk als producer aan het album van de zeer populaire U.K. rapper Example. Daarnaast lanceerde hij begin dit jaar zijn eigen blog (www.dondiablog.com), waarop hij zijn voorliefde voor music, art en fashion deelt met de rest van de wereld. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft de creatieve duizendpoot ook nog eens de tijd gevonden voor een nieuw project: zijn eigen podcast ‘Don Diablo’s Hooligans Hitlist’.

Voor grondlegger en muzikale kameleon Don Diablo is een eigen evenement een logische volgende stap in een reeks van tegendraadse en eigenzinnige successen. Als de officiële “Don” van de hooligans, weet hij als geen ander een feest tot een hoger niveau te brengen. De line-up is dan ook door Don zelf met veel liefde samengesteld: “Met deze nieuwe avond wil ik iets terug geven aan de mensen die mij zoveel hebben gegeven in het verleden. Daarnaast is het een goed excuus om mijn favoriete artiesten, met allen een totaal verschillende achtergrond, een keer het podium te zien delen. Hooligans zijn in mijn ogen mensen met een ongeremde passie voor iets waar zij blindelings voor gaan en zichzelf helemaal in verliezen. Op 11 juni zal dit muziek in alle vormen en maten zijn. Dit klinkt misschien pretentieus, maar ook ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe de avond precies zal lopen. We duiken gewoon met z’n allen in de muzikale choas: Hooligans style.”

De volgende hooligans zullen het podium van de Paradiso betreden:

Frontwoman van de Canadese indieband Dragonette, Martina Sorbara, scoorde dit jaar niet alleen de nummer één hit “Hello” met Martin Solveig, maar nam ook de vocalen van Don’s party anthem “Animale” voor haar rekening. Een vruchtbare samenwerking met een internationale hit en spraakmakende clip als gevolg. Tijdens “Hooligans” zullen Don en Martina voor het eerst samen het podium delen, een gegarandeerde beestenboel. Verder krijg je een bijzonder voorproefje van de samenwerking tussen Don en de Canadese Hip Hop artiest iSH en hun project ”Why Are We Whispering”. Hun debuut-e.p. komt pas eind 2011 uit, maar de afgelopen maanden hebben al een aantal remixen van het duo de nummer één plek weten te bereiken op The Hypemachine, een Amerikaanse website die de activiteiten van muziekblogs over de hele wereld monitort. Deze exclusieve try-out van Why Are We Whispering mag je dus sowieso niet missen!

The Flexican heeft al bewezen dat hij een duidelijke favoriet is voor vele clubbezoekers in Nederland. Samen met MC Sef maakt hij deel uit van Flinke Namen en sinds de release van hun debuutalbum “Super Stuntwerk” kan in Nederland niemand meer om ze heen. Special guest van de avond is niemand minder dan Felix Maginn, de Ierse frontman van één van Nederlands meest succesvolle bands op dit moment: Moke. Met zijn out-of-the-box mentaliteit op verschillende creatieve vlakken zal hij de Paradiso trakteren op een muzikale verrassing. Gomes: een man die geen introductie nodig heeft. Godfather van Oi!. Koning van de Nederlandse dubstep scene. Zwart Licht werd meteen na de release van hun debuutalbum “Bliksemschicht” al snel één van de populairste Nederlandstalige Hip Hop sensaties. En met hun aanwezigheid tijdens deze avond is complete madness gegarandeerd! De ster van het electronische duo TWR72 is snel gerezen in de lage landen en de rest van Europa. In 2008 was het muzikale trendsetter Erol Alkan die zei dat deze jongens in de gaten moesten worden gehouden. En hij had gelijk: go see for yourself.

De benedenzaal is het domein van DJ Von Rosenthal De La Vegaz, die het afgelopen jaar furore maakte met zijn klassieke muziek op hippe feestjes in o.a. New York, Cannes en festivals als Lowlands. Verwacht een warme mix van klassiek en andere “mood sounds” van deze buitengewone dj die onlangs nog de Keith Richard van de klassieke muziek werd genoemd. De bovenzaal zal worden gehost door creative collective Leyp, deze Rotterdamse kunstenaars staan bekend om hun originele mix tussen fashion, straatkunst en muziek.

Alle Hooligans verzamelen zich op 11 juni 2011!

{slide=Alle info op een rijtje:} Location: Paradiso, Amsterdam
Time: 21.00 –05.00
Line up: Don Diablo, Dragonette (Can), The Flexican & MC Sef, Gomes, Felix Maginn (Moke), TWR72, Why Are We Whispering (Can) en Zwart Licht
Downstairs: hosted by Von Rosenthal De La Vegaz
Upstairs: hosted by Leyp
Tickets: € 15,00 –
More info: www.dondiablo.com // www.paradiso.nl {/slide}

{slide=Video}http://www.youtube.com/watch?v=z5cP7FKD1Ew{/slide}

Deel: