Paaspop dag 2 begint met een heerlijke zon. De temperatuur is zomers en de mensen zijn goed gezind. De campinggasten ontwaken en gaan al aan het eerste biertje. Om 14:00 ging de poort open en mochten de bezoekers het festivalterrein weer op. De line-up van deze dag is goed en divers te noemen. Daarnaast is het theater en klein kunst gedeelte van het festival geopend. De afwisseling van act tussen Main Stage en Masters of Rock was erg goed en lekker.

Main stage
altVoor Dazzled Kid was het de vuurdoop op festival gebied. Hoe beter kan hij dit beginnen dan op Paaspop. Het tempo zit goed in het optreden. Er is helaas weining contact met publiek. Het leek wel of er veel zenuwen door zijn keel gierde. Tjeerd is met Dazzled Kid weldegelijk anders dan Voict. Maar invloeden blijf je altijd houden. Dazzled Kid bracht veel nieuwe nummers, logisch als het album releas aanstaande is. De bezoekers hebben er zichtbaar moeite mee om de nummers tot zich te nemen. Uit eindelijk komt er ook een nummer van Voict voorbij, maar dan in het jasje van Dazzled Kid. De heren dienen nog wel wat extra te doen om op te gaan vallen bij festival bezoekers.

altUp-coming-star Tim Knol kwam wat schuchter het podium op en verliet het even zo. Maar in zijn nummers legt hij veel ziel en zaligheid. Dat is mooi om te zien. Contact met publiek is er weinig. De goeie gangbare muziek maakte dit goed. De toetsenist genoot zichtbaar en probeerde het publiek bij enkele nummers mee te trekken. Desondanks zette hij een goeie show neer. Hier en daar een valse noot maar wat kan die gast energie geven op het podium.

Na Anouk kent Nederland natuurlijk nog enkele rock mama’s, waaronder Jacqueline Govaert. We kennen haar natuurlijk van Krezip. Maar tegenwoordig timmert zij solo goed aan de weg. We herinneren haar nog als een altmeisje achter een piano op Pinkpop. Maar ondertussen een paar kinderen verder staat ze heerlijk het publiek op te zwepen in het Schijndelse Paaspop. De band die Jacqueline Govaert omzich heen heeft gevormd gaat vanaf het eerste moment vol gas. Na dat de band warm is komt Jacqueline Govaert het podium op. De mix die Jacqueline Govaert samen met band neerzet en het publiek weet mee te nemen is goed. Na wat verslappen van het publiek komt er een bekende cover de boxen uit, Happy Together. Direct is het publiek weer wakker en goeie ze de handen in de lucht. De band verslapt aan het einde waardoor de laatste tonen jammerlijk overkomen.

altVorig jaar stonden de heren van Go Back To The Zoo nog in de Jack Daniel’s stage nu staan de heren op de Main Stage. De opkomst is briljant maar ook doordacht, oerwoud geluiden. Op het poduim staan diverse grote schijnwerpers die het optreden dat beetje meer elan geven dan met normale belichting. De heren lijken ook wat te schrikken van de volle tent, na de eerste gitaren en zangteksten gaat de band los. De teksten mogen de volgende keer wel wat omvangrijker zijn dan elke keer hetzelfde. Maar dat mag de pret niet drukken bij het publiek. Heren kunnen het optreden nog wel wat op poetsen maar het was een prima op treden.

altTijdens een feest zoals Paaspop kan natuurlijk ras Brabander Guus Meeuwis niet ontbreken. Waar Guus Meeuwis en zijn band komen worden ze onthaald met groot applaus. Guus Meeuwis heeft met zijn band de nieuwe nummers goed kunnen testen op het publiek tijdens zijn Monkey Sandwich-band toer door diverse kroegen en zaaltjes. Dus de show ziet er strak uit. Natuurlijk wordt er van het publiek ook het een en ander verwacht maar dat is geen probleem voor de aanwezige bezoekers. De Main Stage staat vol, vol, vol. Zelfs buiten de tent staan mensen mee te springen en te zingen op “onze” Guus. Wat moeten we nog meer zeggen over Guus Meeuwis. Als afsluiting ” ’t Dondert en ’t Bliksemt”. Wat daarna volgt, inderdaad bier. We zien hem graag weer terug op Paaspop, dat is zeker.

Masters of Rock
De openings act voor de Masters of Rock tent was Vanderbuyst. De jonge gasten spelen vol overgave hun nummers, maar echt overtuigen doen ze niet meer. De heren hadden veel vroeger deze planeet moeten betreden. Dan hadden ze beter tot hun recht gekomen. Het is een glamrock band op zijn best maar niet voor het aanwezige publiek.

Rond 20:00 betraden enkele heren in maatpakken het podium, de belgische formatie Triggerfinger. De tent Masters of Rock is afgeladen vol. Zelfs tot buiten de tent stonden mensen te luisteren naar de heren. Voor degene die Triggerfinger niet kennen. Vanaf moment één komt er donkere, hete woestijnwind uit de speakers. De drummer springt diverse malen bijna op zijn drumstel. Het publiek weet dit te waarderen en schreeuwd het uit. Echter de meeste van het publiek kennen de heren en zijn daarom wat tam. Vernieuwing van Triggerfinger zal zeker op zijn plaats zijn. Maar de tent was vol en het publiek heeft zeker genoten van de beetje donkere rock van Triggerfinger.

altDe laatste tonen worden door Go Back To The Zoo gespeeld als in Masters of Rock Peter Pan Speedrock zich klaarmaakt. Mascotte van de band, Dikke Dennis, kondigt de heren aan zoals de bezoekers gewend zijn. Net als BZB zijn de heren vaste prik op het festival. De tent staat weer overladen vol. De harde rock die de heren spelen bestaan uit oudere en wat nieuwere nummer. De energie die de heren de zaal in gooien is ongekend. Daarom is het geweldig om te zien dat de menigte dit oppakt. Peter Pan Speedrock blijft gas geven er zit geen moment rust in de setlist. Bij zijn is inderdaad meemaken.

Extrema
De Jeugd van Tegenwoordig weet werkelijk hoe ze een tent uit hun voegen kunnen laten barsten. De mensen hingen met de benen buiten. Na het openen van de zijpanelen kwam de warme lucht naar je toe. Maar het werd alleen maar voller aan de zijkanten. Maar de show die de heren van De Jeugd van Tegewoordig neerzetten is briljant.

Deel: