altTijdens Paaspop in Schijndel is het festivalseizoen geopend. Voor het eerst in haar geschiedenis is Paaspop 3 dagen. De aftrap voor Paaspop werd gegeven door MOSS (Main), Kensington (Jack Daniels), KRUH (Heineken Star Club) en The Hot Studs (Restro Lounge). Het weer werkt super mee. Zo goed zelfs dat er een “code rood” is afgegeven door de brandweer. Maar het festival valt net buiten die zone. Voor de vrijdag zijn bekende artiesten die acte de présence gaven, BZB, Waylon en Anouk. De vrijdag was daarom volledig uitverkocht.

altMAIN STAGE

In de Main tent was het voor Moss de uitdaging om de op de vroege avond een scharse aantal bezoekers op te warmen voor de avond die komen gaat. Met de meerstemmige songs van de heren gaven de bezoekers zich gewillig over. De tent liep langzaam vol. Ze zetten een perfecte show neer. Het geluid was goed afgestemd. Tijdens de perfomance van de heren. De main was goed gevuld aan het einde. Moss mag van ons volgend jaar zeker weer terug komen.

altNa Moss was het de beurt aan BZB uit Volkel. De heren stonden voor de 10e keer op Paaspop en zijn dus een vaste waarde geworden voor het festival. Onder het publiek een grote schare echte BZB-fans. De opkomst van de heren is een show en dat hielden ze vast tot op het einde. De bezoekers genoten aanzienlijk van het optreden. Het bier vliegt door de tent heen. De tent leek zelfs even op zijn grondvesten te trillen. BZB liet geen enkel show element onbenut. Van CO2 tot vuur en zelfs een motor kwamen op het podium om de bezoekers te tracteren op een vervelende show. Robbie Williams zong ooit “Let me entertain you”. Dat kunnen de heren van BZB ook zeker. Wij verwachten daarom ook dat de heren uit Volkel volgend jaar voor de 11e keer van de partij zijn.

altMet Waylon na BZB zakte helaas de opgezweepte bezoekers iets in. Waylon is een hele goede artiest maar zijn nummers zijn net iets ander dan de van BZB. Maar Waylon heeft één ding, the looks. Behalve een goed voorkomen heeft hij hele goeie nummers die het publiek in een rustigere sfeer brengt maar toch lekker zijn om van te genieten. Wat Waylon ook altijd goed maakt is dat hij het publiek bij zijn act trekt. Waylon heeft een goeie mix van bekende en nieuwe nummers. Performance van deze man is heerlijk. Hij staat daar voor het publiek en geniet daarvan net als het publiek.

altDe afsluiting voor de eerste dag van Paaspop was weggelegd voor niemand minder dan Anouk. Heel Nederland heeft met haar meegeleefd na de beeindiging van haar relatie. Anouk heeft keihard terug geslagen richting haar ex met een dijk van een nummer. De energie die in dat nummer, Down & Diryt, zit komt helemaal terug in haar optreden. De tent was vol, zelfs de zijpanelen moesten open om de warmte enigzins te laten dalen. Want met Anouk in de zaal steeg het tot een kookpunt. Het publiek genoot zichtbaar van het optreden. Anouk zag er goed uit in een strakke rok. Jerusalem is een geweldig nummer maar de lading die Anouk en band daar aan meegeven was ongelofelijk. Bij sommige nummers waaronder Michel had ze het zichtbaar moeilijk. Maar wat een chick is dit.

Jack Daniels
De openings act was niemand minder dan de opkomende band Kensington. De band is om armt door 3FM en radio-dj Giel Beelen. De heren moesten flink aan de bak in de Jack Daniels tent om de mensen naar binnen te trekken. Maar dat is ze zeker gelukt. De tent stond vol. Het was moeilijk om nog enigzins door de tent heen te lopen. Een volle tent met iet wat mat en nuchter publiek. Maar de heren hebben een prima show neergezet. Pop-achtige nummers met scherpe gitaren door de stukken heen. Kensington is een band die men voor de toekomst zeker in de gaten moet gaan houden.

Tegenover BZB in de Main stage stond de band Woody & Paul.De heren wisten het publiek direct mee te nemen met veel energie werden de eigen nummers gespeeld. Zelfs enkele intro’s van bekende bands werden gespeeld die naadloos overgingen in de eigen nummers.De temperatuur van de tent ging naar een hoogte punt. De handen gingen op elkaar en het publiek genoot zichtbaar. Het publiek verliet met een voldaan gevoel de tent. De heren zijn zeker de moeite waard om elders te checken.

De Jack Daniels tent is heeft een mooie programmering voor het hele festival.

Resto Lounge
Deze tent is straalt een en al relaxedheid uit. Eten, drinken even zitten tijdens de muziek van DJ Ralee. Maar er zijn ook bands die lekker Johnny Cash en Rockabilly muziek speelde. Dus veel vet kuiven en petticoats. De rock ’n roll covers werden in een zeer gezellige sfeer gebracht door Def Americans en Big Shampoo & The Hairstylers. Als laatste werd Walk this way op een geheel eigenwijze gebracht.

Heineken Star Club
De naam doet al vermoeden dat de bier leverancier van het festival een eigen podium heeft. In de club zijn diverse DJ’s die de sets los lieten op de bezoekers. Het podium is semi open dus in en rond kon men genieten van de opzwepende muziek. Op de vrijdag waren het niet de minste die achter “the wheels of steel” >> Vato Gonzalez, Billy the klit, Kruh.

Er volgen zo snel als mogelijk meer foto’s van Paaspop in Schijndel.

{gallery}paaspop{/gallery}
Foto’s © Sander van den Berg

Deel: