De opening van het muzikale paasweekend in de Brabanthallen werd gedaan met ‘Easter Celebration’. Op Goede Vrijdag stond een keur van Nederlandse artiesten in de Bossche hallen. Met acts als Alex, Rene Schuurmans en Wolter Kroes werden de fans van het Nederlandse lied op hun wenken bediend. Maar ook feestbands als One Two Trio, Gebroeders Ko en het Feestteam zetten de boel op stelten tijdens de Easter Celebration.

Bij aanvang was het DJ Coenio die de boel moest opwarmen voor het Feestteam. Bekroond met de titel ‘Beste feestact van Nederland’, brachten de twee hun hits ten gehore. Ook Alex, bekend van zijn ‘Bossie rode rozen’, knalde door de hal, die inmiddels aardig vol begon te stromen. DJ Coenio, huis-dj, zond samen met presentator Rogier van Oosterhout diens ‘Schatje mag ik je foto’, als kneiter van een opener voordat volkszanger René Schurmans op kwam. Het leek alsof het grootste deel van de zaal voor hém was gekomen, want het enthousiasme van het publiek was enorm. Na enkele opstarters sloeg het bij René om toen de rust gedaan was bij de start van ‘Als ik haar zie’. De zaal ging uit zijn bol.

Perfect ging het verder na Schuurmans, met de Gebroeders Ko, feest op en top, en de polonaises werden al snel ingestart. Een perfecte programmering vervolgde met One Two Trio, die de feestvreugde perfect verder zette met feest- en meezingnummers, afgewisseld met hun bekende grappen en grollen. Hoofdact Wolter Kroes kon met een miniconcert de sfeer niet bederven. Natuurlijk niet, want Kroes stampte er hit na hit doorheen. Het slot van de avond was een ommezwaai. Na de meedeiners van de eerdere artiesten, ging DJ Coenio rustigaan over naar wat meer dance, want aflsuiter DJ Jean knalde met zijn show de nachtelijke uurtjes in.

Easter Celebration was een heerlijke ervaring, een ideaal avondvullend programma met voor ieder wat wils. En de Brabanthallen… die trillen nu nog na van de stampende beats van DJ Jean.


Foto’s (c) 2011 Freddie de Roeck

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: