Shellcase is een belgisch ‘post-grunge-rock’ trio, en ‘Dead Memories’ is hun debuutalbum. En wat voor een debuutalbum! Ook al zijn deze drie muzikanten (Jan Charlier op de Drums, Dave Varlet als zanger en gitarist en Steven De Cleer op de bas.) relatief jong in hun muzikanten-bestaan, ze hebben een sound die menig ervaren muzikant jaloers zou maken. Ookal is het eerste indruk van dit album erg duister, mede door de albumhoes, de muziek zelf heeft een vrij positieve inhoud, en de teksten gaan vooral over hoop, en over het loslaten van je angsten.

Ookal zijn ze maar met drie mensen, Shellcase weet een stevig rockgeluid neer te zetten. Mooie riffs die perfect in dit genre passen, afgewisselt met duister-klinkende acoustische stukken. Ook zijn de drummer en de bas erg stuwend. Maar wat dit album pas echt goed maakt is de stem van zanger Dave Varlet. Niet alleen is Dave een erg goede zanger, ook heeft hij een stem die perfect bij dit genre past.

Een minpunt aan dit album is wel dat er erg weinig aandacht is voor de muzikanten zelf. Zo zijn er bijna geen fills te horen, en staat er op het hele album maar één gitaar-solo. Dit is erg jammer, aangezien hierdoor niet blijkt hoe goed de individuele muzikanten zijn.

Al met al is dit een erg goed album, en een fantastisch album als je in beschouwing neemt dat dit hun debuutalbum is. Er zijn nog een paar verbeterpuntjes, zoals bijvoorbeeld het gebrek aan solo’s, maar als ze door blijven gaan zoals ze nu bezig zijn verwacht ik een nóg beter volgend album. Dit is zeker een band om in de gaten te blijven houden, misschien worden ze nog wel eens erg groot. (8/10) (Moonzoo Records)

Deel: