Voor het eerst sinds de release van hun nieuwe album ‘The Suburbs’ komt de Canadese band Arcade Fire naar Nederland. Op 29 augustus spelen de jongens in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Arcade Fire begon in 2000 als een project van Win Butler, maar op het debuut ‘Arcade Fire’ uit 2003 werkten behalve Butler ook Régine Chassagne,Richard Reed Parry, Tim Kyle, Gregus Davenport, Liza Rey, Brendan Reed, Dane Mills, Myles Broscoe en Butlers broer Will mee. Na een continue reeks wisselingen in de band volgde in 2003 een vaste line-up, bestaande uit Win en Will Butler, Chassagne, Parry, Tim Kingsbury en Sarah Neufeld. Op het album Funeral werkten tevens Owen Pallett, Michael Olsen, Howard Bilerman, Anita Fust en Pietro Amato mee. Vanaf eind 2004, toen Jeremy Gara de vaste drummer werd, is de formatie niet veranderd.

Deel: