Herman Finkers is het prototype cabaretier die bekend staat om zijn droogkomische stijl: hij gebruikt vaak woordgrappen, omgekeerde logica en visuele grappen. Hij gaat zelden in op de actualiteit. In vergelijking met andere cabaretiers is zijn tempo laag. Finkers was met name productief tussen 1979 en 1999. In 2000 trok hij zich wegens gezondheidsproblemen uit het theater terug, om in 2007 weer terug te keren met zijn voorstelling ‘Na de pauze’.

Macbeth is een korte tekenfilm van Herman en zijn broer Wilfried uit 1993. De animaties waren van de hand van Sieger Zuidersma en John Croezen, die eerder al met Herman Finkers de tekenfilm Kroamschudd’n in Mariaparochie maakte. Het verhaal is gebaseerd op William Shakespeares tragedie Macbeth en ook in de Finkers-versie vermoord Macbeth de Schotse koning Duncan in 1040, om zichzelf daarna tot koning te kronen. De wijze waarop strookt echter niet met de originele versie van Shakespeare en is voorzien van typische Finkershumor. Zo heet Macbeths vrouw Salmonella, is Seth Gaaikema de hofnar en praten Schotse prinsen (en zelfs prins Zes) er onvervalst Twents.

Ach, kijk en luister zelf maar:

http://www.youtube.com/watch?v=S6ivUka-Fu8http://www.youtube.com/watch?v=Nl6YSTs1L4Uhttp://www.youtube.com/watch?v=b9fl2ms3OH8

Deel: