Dit najaar viert De Dijk het 30-jarig bestaan. Met hun komst naar Ribs & Blues 2011 in Raalte zet het grootste gratis bluesfestival van Nederland de Amsterdamse band van de gebroeders van der Lubbe al tijdens het pinksterweekeinde van 12 en 13 juni in het zonnetje. En brengt meteen een hommage aan wijlen Solomon Burke, die 2 jaar geleden de harten van het publiek in Raalte veroverde en daarna samen met De Dijk het geweldige (platina) album ‘Hold on Tight’ maakte.

Ook het nieuwe Nederlandse fenomeen Ralph de Jong, de ‘man met de klompen’ in ‘De Wereld Draait Door’, met zijn Crazy Hearts is inmiddels vastgelegd voor het 15e Ribs & Blues festival. Dat geldt ook voor het Belgische trio Ganashake en de singer-songwriter Tommy Ebben & the Small Town Villains.

Al eerder werden de komst van John Mayall en 24 Pesos (beiden uit het Verenigd Koninkrijk), Golden Earring, Caro Emerald en de Amerikanen Sonny Landreth en Ben Prestage bekendgemaakt op het gratis festival voor blues, bluesrock en Americana in het centrum van Raalte.

{slide=Complete line-up}

De Dijk
24Pesos
Ben Prestage
Caro Emerald
Ganashake
Golden Earring
John Mayall
Ralph de Jong & Crazy Hearts
Sonny Landreth
Tommy Ebben & the Small Town Villains
Veldman Brothers {/slide}

Deel: