Afgelopen maandag was dan eindelijk de première van ‘Simply the best’, de nieuwe theatershow van Ruth Jacott. Ruth brengt in deze show een hommage aan haar grote muzikale voorbeelden. Vol overgave zingt de zangeres nummers van de zwarte parels van de soulmuziek: Tina Turner, Diana Ross, Billie Holiday, Aretha Franklin, Mahalia Jackson en Beyoncé.

Tussen de nummers door vertelt Ruth over hen en over zichzelf vanuit een prachtige tekst die speciaal voor deze show door Frank Houtappels is geschreven. Het acht man sterk orkest begeleidt Jacott sterk, en geeft je een beleving waarbij je je enkele malen echt bij de grote sterren waant. Het publiek was dan ook vol overgave enthousiast en als een groot blok stond het bij de snellere nummers lekker mee te dansen op de muziek.

Tijdens de show kreeg de zangeres ook nog eens de Lifetime Wellness Award uitgereikt uit handen van Geert Hoes namens De Zwaluwhoeve. De Lifetime Wellness Award wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt aan de persoonlijkheid met de positieste en actiefste benadering van het begrip ‘Gezond van lijf en geest’. Aan de Award is ook een geldbedrag van € 2.500,– verbonden, die Ruth moet doneren aan een goed doel voor jongeren met eenzelfde ambitie. Ruth verdient deze prijs volkomen.

Ruth Jacott’s show was er een om over naar huis te schrijven, en de zangeres bewijst maar eens temeer dat ze inderdaad ‘Simply the best’ is.


Foto’s (c) 2011 Freddie de Roeck

Deel: